16 листопада 2023, 15:58

Світан попередив про можливі небезпечні для України наслідки зустрічі Байдена із Сі Цзіньпіном

Військовий експерт Роман Світан нагадав, що Китай підтримує Росію у війні проти України.

Хоча влада США вирішила налагодити відносини з Китаєм, але це не скасовує того факту, що Сі Цзіньпін на боці зла, заявив Роман Світан. Військовий експерт закликав українців не забувати той факт, що Китай надає військову допомогу РФ, а значить воює проти нас. Це означає, що зближення Китаю з США може обернутися для нас у довгостроковій перспективі негативними наслідками, якщо Сі Цзіньпіну вдасться переконати одного з головних наших союзників не надавати допомогу Україні.

Інтерв'ю Романа Свитана для "КИЇВ 24" можна подивитися на каналі YouTube.

Військовий експерт висловив свою точку зору щодо переговорів Байдена з Сі Цзіньпіном: "Спочатку були заяви Єрмака, а потім був контакт із Сі Цзіньпіном у Байдена. Найімовірніше, якісь моменти, звісно, узгоджували з нашим керівництвом через Єрмака, але навряд чи, тому що у США своє бачення розвитку ситуації, яке вони і проговорювали з Китаєм".

Про позицію Сі Цзіньпіна щодо війни України та РФ, яку він висловив у спілкуванні з Байденом. Роман Світан сказав так: "Китайці ще раз підтвердили свою позицію, тобто припинення бойових дій, а це практично означає віддати нашу територію росіянам, тобто це анексія наших територій".

Потім полковник запасу ЗСУ наголосив на важливому моменті: "Китай перебуває у загальній осі зла, та не треба його звідти викидати. Є спроби того ж Байдена й американців вивести його з цієї осі зла. Є такі спроби того ж Єрмака, який не назвав в осі зла Китай, а тільки Іран, Росію та Північну Корею. Ні, там четвертий Китай, і вже точно українці не забудуть китайські дрони, китайські запчастини, китайські снаряди, якими вбивають наших військовослужбовців".

Раніше Світан розкрив грамотний хід Залужного.

Також Світан припустив, на якому напрямку фронту могла засвітитися натовська авіація.

Нагадаємо, Світан назвав напрямок фронту, де росіяни готуються до втечі.

Останні новини