24 листопада 2023, 08:55

"Ситуація у Газі спочатку допомогла Путіну, а тепер грає проти нього", – Гудков

Захід не буде примушувати Україну до капітуляції перед Москвою, упевнений російський опозиціонер Геннадій Гудков.

"Ситуація у Газі спочатку допомогла Путіну, а тепер грає проти нього", – Гудков

Ескалація конфлікту на Близькому Сході обернулася проти диктатора РФ Володимира Путіна.

Таку думку висловив відомий російський опозиціонер, ексдепутат Держдуми Геннадій Гудков в інтерв'ю журналістці Юлії Латиніній на YouTube.

Він висловив упевненість, що Кремль причетний до нападу ХАМАС на Ізраїль. Він не виключив, що російські найманці брали участь у підготовці ісламістів до вторгнення. Також ходять чутки, що Москва могла фінансувати цю агресію через криптобіржі.

Спочатку, зі слів Гудкова, конфлікт грав Кремлю на руку. Однак зараз ця історія йде на шкоду путінському режиму.

"З того, що я знаю... Те, що я бачу та знаю по Європі, ніхто Україну примушувати та підштовхувати до якихось консультацій (з РФ - ред.), перемир'їв, заморожування та припинення конфлікту не має наміру. Навпаки... Я думаю, що цей випадок із Газою спочатку відвернув увагу від України, але потім усі зрозуміли, що це є продовження війни в Україні, інша її форма... Це ж не війна між Україною та Росією, ні. Це війна між диктатурами та демократіями. Між табором демократій і між табором тоталітарних диктаторських режимів, які об'єдналися: Росія, Північна Корея, Іран... (Демократичні країни - ред.) зрозуміли: якщо вони зараз не об'єднаються, не скрутять шию агресору, не змусять його програти цю війну, можуть бути дуже важкі наслідки... Мені здається, що ось ситуація у Газі... проти Путіна працює. Вона всіх переконала, наскільки небезпечний програш диктаторським тоталітарним режимам", - розповів опозиціонер.

Раніше у НАТО націлилися на створення "військового Шенгена" на випадок війни з Росією.

Ми також писали, що Путін попросив Україну про мирні переговори.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини