12 грудня 2023, 09:54

"Росіяни підуть..." – Світан розповів, яку важливу операцію ЗСУ можуть провести у 2024 році

Якщо навесні 2024 року Україні дадуть достатню кількість літаків F-16 з авіабомбами, то до осені ЗСУ можуть звільнити Крим, спрогнозував Роман Світан.

Полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Дмитру Гордону запевнив, що щойно Україна отримає літаки F-16, щойно ми почнемо сипати авіабомби на голови російських окупантів, їх не буде ні на лівому березі Дніпра, ні на Запорізькому фронті. "Вони просто підуть, бо витримати це буде неможливо, а далі піде робота з Кримом", - спрогнозував військовий аналітик.

Насамперед ЗСУ працюватимуть по Армянську, Генічеську та Джанкою, тобто на глибину близько 100 км. Також Україна зруйнує Керченський міст, щойно у неї з'явиться така можливість.

"Я думаю, це буде. Малюк (голова СБУ - ред.) пообіцяв, а він слів на вітер не кидає. Одна справа - обіцяти кави попити в Ялті, це спеціально було сказано, а інша - жахнути по мосту. Жахнуть сто відсотків. Є механізми та креативні ідеї. Я думаю, Керченського мосту точно не буде", - сказав Світан.

Військовий експерт підкреслив, що зі звільненням Північного Криму особливих проблем не буде, а ось у гірській місцевості півострова буде вже складніше, та там без літаків точно не обійтися.

"Якщо ми отримаємо хоча б 40-60 літаків навесні наступного року, то до осені ми порадуємо Байдена, звільнивши Крим. Але механізмів для звільнення Донбасу наступного року у нас точно не буде. Це перенесеться на 2025-й", - передрік полковник.

Нагадаємо, Роман Світан озвучив невтішний прогноз щодо термінів завершення війни в Україні.

Також Роман Світан пояснив, які проєкти з виробництва зброї найбільше потрібні зараз Україні.

Раніше Роман Світан назвав конкретні дати, в які українцям потрібно бути особливо пильними через ймовірні ракетні удари з боку РФ.

Останні новини