19 грудня 2023, 14:29

"Будемо закладати міну уповільненої дії для наступних поколінь", – Світан про мобілізацію жінок

Військовий експерт Роман Світан вважає, що не можна ставити на військовий облік усіх жінок, а Безуглій запропонував вирушити як медик на передову.

"Будемо закладати міну уповільненої дії для наступних поколінь", – Світан про мобілізацію жінок

Жінки мають самі ухвалювати рішення щодо постановки на військовий облік і про участь у виконанні бойових завдань. В ідеалі кожна представниця жіночої статі має сама вирішувати, де вона хоче реалізувати себе: у продовженні роду, у військовій службі або ж і у тому, і в іншому.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Євгенії Кутнової для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Взагалі, якщо на те пішло, то у кожної людини має бути право вибору, виходячи з тих можливостей, які вона сама за собою відчуває, - заявив військовий аналітик, - адже будь-який тиск на психіку призведе до дуже великих наслідків, причому як під час виконання бойових завдань, так і згодом".

Необхідно вже сьогодні дивитися вперед. За кілька місяців чи років наші військові однозначно демобілізуються та повернуться до цивільного життя, та щоб ми не отримали по три гранати на сільраді, потрібно вже зараз опікуватися попереджувальними заходами, наголосив Світан.

"Але я так розумію, що робити це нікому, - додав полковник. - Безугла, хоч і медик, але зовсім не розбирається у таких речах. Вона, що, ніколи не бачила хлопців, які з війни приходять? Вона просто молода, можливо, та не бачила. Ну нехай із дідами поговорить, і їй розкажуть, що було після Афганської війни та які проблеми це принесло".

Також Світан зазначив, що процентне співвідношення тих, хто воює, до загальної кількості населення у СРСР становило менше ніж 1 %, а зараз у нас десятки відсотків громадян України задіяні на полі бою.

"Це буде дуже велика проблема. Якщо ми зараз закладатимемо міну сповільненої дії для наступних поколінь, то у нас країни може не бути від цих мін, а не від зовнішнього тиску, тому потрібно думати, що з цим робити просто зараз", - сказав військовий експерт.

Крім того, полковник порадив усім політикам, яким хочеться якось допомогти армії, робити це через ТЦК: "Хоче, наприклад, Безугла допомогти армії. Будь ласка - у ТЦК, і нехай виконує свої завдання медика на передовій. Це буде оптимальний варіант. Після двох-трьох боїв погані думки у голову лізти вже не будуть".

Нагадаємо, Роман Світан розповів про важливу операцію, яку ЗСУ можуть провести у 2024 році.

Раніше Роман Світан озвучив прогноз щодо термінів завершення війни в Україні: "Вивести їх звідти неможливо".

Автор: Роман Свитан

Останні новини