25 грудня 2023, 10:11

"Аж до Фінляндії", – Світан пролив світло на далекосяжні плани Путіна

Путін вирішив воювати до остаточної перемоги, але водночас він мало не молиться про зупинку бойових дій в Україні, й у цьому немає жодних протиріч, вважає Світан.

Одні західні видання пишуть про те, що Путін вирішив воювати до остаточної перемоги, інші, зокрема The New York Times, заявляють, що лідер РФ сигналізує про готовність до переговорів і припинення вогню в Україні. Насправді це зовсім не суперечливі твердження, вважає полковник запасу ЗСУ Роман Світан. В інтерв'ю Наталії Влащенко для YouTube-каналу "Фабрика новин" військовий аналітик пояснив, що міг замислити кремлівський диктатор.

"Перемир'я Путіну потрібне для виконання основного завдання на цьому етапі: накопичення сил і засобів, що дасть йому змогу продовжити захоплення інших частин України, - зазначив Світан. - РФ вийшла на НЗ (недоторканний запас - ред.). Путін поставив економіку на військові рейки та домігся максимальних показників, які вже неможливо збільшити. Росіяни працюють з коліс, і їм зараз не вистачає боєприпасів і техніки. Людський ресурс теж іде з коліс: близько тисячі людей на добу вони приймають і тисячу пакунків отримують назад".

Щоб почати наступати широкомасштабно, а не тільки проводити якісь оперативні заходи на Східному фронті, Путіну потрібно зупинити бойові дії, тому він і "молить" про це Захід. Для накопичення достатньої кількості сил і засобів за максимального режиму роботи економіки армія РФ відновить наступальні дії в Україні приблизно навесні 2024 року.

Потім Путіну знадобиться десь близько 3-7 років, щоб розвернутися трохи ширше та спробувати через певні механізми гібридної війни розгойдати тему гноблення російськомовних у країнах Балтії, Молдові, можливо, на Балканах, аж до Фінляндії, спрогнозував Світан.

Нагадаємо, Роман Світан прояснив важливий момент щодо Бахмуту та ракетних атак: "Далі буде ухвалено рішення..."

Також Роман Світан розповів, чим Україні загрожує вихід російських окупантів на Авдіївську промзону.

Раніше Роман Світан пояснив, де Україна може взяти додаткові військові резерви: "Усе залежить від президента".

Останні новини