9 січня 2024, 11:41

"Рів уже наповнюється крокодилами", – Ієвлєв назвав гостру проблему, яку Україні потрібно терміново вирішити

Боєць ЗСУ Євген Ієвлєв відповів на запитання, чого Україні сьогодні не вистачає для перемоги.

"Рів уже наповнюється крокодилами", – Ієвлєв назвав гостру проблему, яку Україні потрібно терміново вирішити

На сьогодні найстрашніша проблема в Україні - це розрив єдності між громадянським суспільством і військовими, який досяг свого негативного піку.

Таку думку висловив військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в інтерв'ю Василю Голованову для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Це моє особисте враження. Так, є ще дуже багато людей, які допомагають армії. Але якщо у березні - квітні 2022-го можна було сказати, що воювали не 600 000 осіб у пікселі, а всі 40 000 млн і навіть хто був за кордоном, то сьогодні так сказати не можна", - зазначив військовий.

Також Ієвлєв розповів про показовий випадок, який із ним нещодавно стався: "У мене була відпустка вперше за два роки. Я з'їздив на п'ять днів на Західну Україну та приєднався до одного з чатів місцевого курорту, щоб орієнтуватися, бо був там уперше. Коли я повернувся з відпустки, у цьому чаті хлопці почали між собою листуватися та питати, а як проїхати, щоб не отримати повістку. Я написав: "А чи не соромно такі запитання ставити?" - І якщо я Вам скажу, що отримав у відповідь купу негативу через це, то я Вам нічого не скажу".

Потім боєць ЗСУ наголосив, що саме цей випадок у його житті відкрив йому очі на неприємну правду. Сьогодні між більшою частиною українського суспільства та військовими не просто лежить рів, а ще й наповнюється крокодилами.

"Тому відповідь на запитання, чого не вистачає для перемоги, полягає не у техніці. Слава Богу, приїжджають ті, хто техніку нам привозить і допомагає чим потрібно. Але підтримка громадянського суспільства та віра у ЗСУ падає. Це найнеобхідніше, що потрібно виправити на сьогодні", - підсумував Ієвлєв.

Потім військовий порадив кожному українцю перед сном ставити собі запитання: "Що сьогодні конкретно я зробив для того, щоб ми перемогли у цій війні?"

Нагадаємо, Євген Ієвлєв закликав українців не приймати за чисту монету прогнози щодо війни: "Не поділяю гучних заяв".

Також Євген Ієвлєв здивував поясненням, навіщо росіяни так відчайдушно б'ються за Авдіївку: "Дії заради дій".

Автор: Сеть

Останні новини