5 лютого 2024, 13:06

"Санкції від Буданова": Дикий розповів, яке важливе завдання зараз виконує розвідка України

ГУР Міноборони ретельно намацує найслабші ланки Росії, щоб знайти найефективніший асиметричний шлях боротьби з ворогом.

"Санкції від Буданова": Дикий розповів, яке важливе завдання зараз виконує розвідка України

Коментуючи розстріл пілота Ту-95 в Енгельсі, ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий зазначив, що ця подія однозначно чинитиме психологічний тиск на ворога, який звик вважати тил безпечним і спокійним місцем.

"Але головне тут навіть не це, - додав військовий експерт. - Річ у тім, що зараз ми (представники ГУР - ред.) узагалі дуже ретельно намацуємо найслабші та найкритичніші ланки Російської імперії. Ми шукаємо саме ті больові точки, удари в які даватимуть непропорційно великий ефект".

За словами військовослужбовця, Росія має більше ресурсів, тому воювати з нею симетрично не варіант. Ми маємо знайти асиметричні шляхи, які дуже нагадують дії каратистів. 

"Пам'ятаєте, як у фільмах маленький худенький каратист тицяє пальчиком у правильну точку та паралізує цим здорового "бика". Ось зараз ми шукаємо на російському "бику" відповідні точки, стаючи таким "каратистом"", - пояснив аналітик.

Із цієї ж серії - наші удари по нафтових і газових об'єктах РФ, зазначив Дикий. Нам набридло, що росіяни продовжують заробляти величезні гроші від експорту нафти. На жаль, санкції недостатньо спрацювали, бо до них не долучився так званий Глобальний південь. Це країни третього світу, які економічно зросли та скуповують російську нафту. У підсумку вийшло, що за рахунок стрибка цін на нафту Росія за два роки війни заробила практично стільки, скільки й у мирні роки до санкцій.

"Нам це набридло. Ми вирішили, що введемо свої санкції. Санкції від Буданова можуть бути набагато ефективнішими, ніж санкції від Байдена", - підсумував Євген Дикий.

Раніше Євген Дикий розкрив неприємні факти про мобілізацію в Україні: "Ми догралися та почали відступати з деяких позицій".

Ще трохи раніше Євген Дикий розповів, що насправді відбувається в Авдіївці: "Ця м'ясорубка працюватиме рівно до тих пір, поки..."

Автор: Сеть

Останні новини