8 лютого 2024, 08:06

Черник прокоментував "болючий" закон про мобілізацію: "Це завжди примус"

Військовий експерт Петро Чернік нагадав, що у нас є тільки один вихід – воювати до перемоги.

Черник прокоментував "болючий" закон про мобілізацію: "Це завжди примус"

Або ми їх, або вони нас - єдиний вибір, який стоїть перед нами, вважає Петро Черник. Якщо стати частиною РФ для українців не варіант, то значить воювати доведеться всім людям призовного віку. Ухвалений депутатами закон про мобілізацію хоч і буде для багатьох болючим, але у такій ситуації доречно відправляти людей на фронт навіть проти їхньої волі, оскільки на кону існування країни та нації як такої.

Інтерв'ю Петра Черника для телеканалу "Прямий" можна подивитися на каналі YouTube.

"Війна екзистенційна, тому або ми їх, або вони нас, третього не дано та не буде дано. Я точно знаю, що з нами станеться, якщо ми капітулюємо, тобто якщо ми не будемо битися: нам обов'язково влаштують геноцид 1932-1933 років, тоді це вже було. Наші пращури, на жаль, програли ту війну саме їм, справді й на той час лунало багато голосів, що з ворогом треба якось домовлятися. Усі знають, чим це закінчилося. Такий серйозний історичний аргумент не можна проігнорувати", - навів у приклад події з історії України військовий експерт.

Потім Петро Черник пояснив, чому дуже важливо, щоб Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію: "Який у нас вибір? Його немає у принципі. Війна забирає менше життів, ніж забирає рабство. Щодо дискусій про мобілізацію, то я нагадаю, що ми тридцять років не опікувалися оборонною складовою своєї країни, а тепер намагаємося одним законом дати відповіді на всі питання. Не дамо. Армія - це завжди примус. Навіть в армії УПА був примус, хоча це була армія добровольча".

"Закон треба ухвалювати: вибору у нас немає. Чи будуть у нього недоліки, та чи буде він болючим? 100% так. Чи доведеться нам пройти цей шлях? В обов'язковому порядку, але на нього потрібно ставати, як би важко не було", - підсумував офіцер ЗСУ.

Автор: Петр Черник

Останні новини