4 березня 2024, 10:44

З такими втратами РФ скоро залишиться без фронтової авіації: Дикий озвучив свій прогноз

За кожного полоненого пілота окупанти віддають 10 українських військовополонених, заявив Дикий.

Якщо окупанти продовжать втрачати свою авіацію такими самими темпами, як останнім часом, то через чотири місяці у них не буде "фронтової авіації".

Військовий експерт Євген Дикий у прямому ефірі на "24 каналі" заявив, що на сьогоднішній день в окупантів близько 100 фронтових літаків "Су-34", 10 з яких вони вже втратили за останній тиждень.

Якщо щодоби знищувати по одному літаку, то менше ніж за чотири місяці можна повністю позбавити ПКС РФ від літаків типу "Су-34".

Під час обміну військовополоненими окупанти завжди вносять до списку пілота, за якого пропонують одразу 10 українських захисників.

Більше Кремль віддав лише за заарештованого Медведчука у 2022 році. Нині ж Кремль активно намагається внести до обмінного списку імена не лише льотчиків, а й співробітників ФСБ.

З 15 лютого по 3 березня 2024 року окупанти недорахувалися одразу 15 своїх літаків, включно з "А-50". Такі великі втрати зумовлені тим фактом, що окупанти, намагаючись розвинути успіх на Авдіївському напрямку, не шкодують свою авіацію, завдаючи серію ударів по позиціях ЗСУ.

Станом на 4 березня 2024 року РФ недорахувалася 347 літаків і 325 вертольотів.

Тим часом аналітики з ISW упевнені, що, незважаючи на великі втрати у лавах авіації, противник і далі використовуватиме літаки у війні проти України.

Останні новини