14 травня 2024, 07:36

Піонтковський розповів, до чого готується Путін, звільняючи Шойгу: "Означає відмову..."

Андрій Піонтковський нагадав про те, що він передрік звільнення Шойгу, а також назвав причини того, що сталося.

Піонтковський розповів, до чого готується Путін, звільняючи Шойгу: "Означає відмову..."

"Ви якраз і припустили, що Шойгу приберуть", - нагадав Андрію Піонтковському його ж нещодавній прогноз щодо кадрових перестановок у РФ журналіст Роман Цимбалюк. Політолог не тільки підтвердив цю інформацію, а й пояснив, провісником чого є зміщення з посади міністра оборони Росії.

Інтерв'ю Андрія Піонтковського для Романа Цимбалюка можна подивитися на каналі YouTube.

Публіцист розповів, чому насправді звільнили Шойгу: "Я два припущення зробив: я сказав, що давайте подивимося дві події. Якщо ці події відбудуться, то тим самим вони підкреслюють, що Путін програв основну війну та готується до порятунку шкури. Якщо буде знято Шойгу, то це означатиме, що готується величезна дискредитація Збройних сил РФ, і як основна причина звільнення - за нереалізацію поставлених цілей".

Після цього Андрій Піонтковський озвучив ще один свій прогноз, що збувся: "Друге: я сказав, що Сі Цзіньпін, як і у листопаді 2022 року, прочитає Путіну лекцію про те, що немислимо для керівника серйозної ядерної держави погрожувати ядерною зброєю. Пам'ятаєте, Сі Цзіньпін тоді на "Великій двадцятці" був дуже переконливий. Мої очікування з ядерною зброєю виправдалися навіть більше, ніж я очікував. Найімовірніше, Сі Цзіньпін поговорив із ним "за лаштунками". Відставка Шойгу означає відмову Путіна від ядерного шантажу".

Раніше  Піонтковський назвав момент, коли у Росії все завалиться, "поховавши" під уламками режим Путіна.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини