31 травня 2024, 12:11

"Він міг поперети на Москву", – Демченко розповів, хто у Росії нещодавно міг виступити у ролі Пригожина

На думку Олександра Демченка, Путін зовсім недавно припинив черговий заколот у РФ.

За кілька днів після того, як Путін поставив на місце Шойгу Бєлоусова, він зібрав Герасимова, Бєлоусова та Шойгу і публічно пообіцяв, що більше не буде "кошмарити" генералів і саджати їх у в'язниці. Але через два дні він продовжив це робити. Зокрема, диктатор посадив генерала Попова, командувача 58-ї армії, який виступив проти Герасимова. Путін злякався, що той повторить долю Пригожина та попре на Москву, але на відміну від останнього не зупиниться.

Про це розповів український журналіст-міжнародник Олександр Демченко в інтерв'ю Олексію Гомону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Дмитро Гордон".

Путін боїться російських генералів, тому "зачищає" їх. При цьому частина генералів налаштована навіть більш войовничо, ніж сам Путін, частина просто корупціонери, але здебільшого це люди, які можуть потенційно чинити опір Путіну. Не режиму (бо їх влаштовує війна), а саме Путіну, підкреслив аналітик.

За словами Демченка, генерали хочуть грошей, а всі потоки концентруються у руках Путіна та чекістів. І перші ставлять собі запитання: а чому б нам цими потоками не володіти?

Російські генерали - це дійсно небезпечна сила, яка здатна виставити проти Путіна армію, вважає журналіст. "Не дарма під час інавгурації Путін сказав ключову фразу (в іншому це була маячня). Він заявив, що дав завдання силовикам не допустити смути, значить він припускав на той момент, що смута у Росії можлива. І тепер ми розуміємо після початку чистки генералів, хто, на думку Путіна, міг організувати цю смуту", - пояснив експерт.


Нагадаємо, Юрій Федоров розповів, як Путін власними руками знижує боєздатність російських військ.

Останні новини