31 травня 2024, 12:36

Гудков пояснив, як Захід і Україна, самі того не розуміючи, допомагають Путіну збільшити мобілізаційний ресурс

Захід і Україна за допомогою недалекоглядної політики у питанні російських біженців допомагають Путіну збільшити мобілізаційний ресурс, вважає Геннадій Гудков.

Гудков пояснив, як Захід і Україна, самі того не розуміючи, допомагають Путіну збільшити мобілізаційний ресурс

Поки Кремлю вдається набирати людей в армію за рахунок підвищення зарплат і допомоги, не вдаючись до масового примусового призову. Але цілком імовірно, що восени у Росії все-таки почнеться мобілізація, заявив російський опозиційний політик, ексдепутат Держдуми РФ Геннадій Гудков в інтерв'ю Олександру Демченку.

"До речі, ми всі разом - Захід, Україна та наша недостатньо активна російська опозиція - допомагаємо Путіну збільшити мобілізаційний ресурс. Політика божевільної дискримінації всіх росіян за паспортом призвела до того, що з мільйона біженців, які виїхали з Росії у перші місяці повномасштабної війни, вже близько 250 000 повернулися", - зазначив експерт.

Природно, це дуже серйозний людський ресурс, який Путін зможе спокійно мобілізувати. І нікуди ці люди не подінуться, підкреслив Гудков, адже навіть якщо у РФ не закриють кордонів, то вони закриються з іншого боку, й у росіян, які повернулися до країни, не буде вибору. Сьогодні за відхилення від служби в армії дають до 13 років тюремного ув'язнення мало не суворого режиму, повідомив опозиціонер.

За словами Гудкова, ні Україна, ні Захід, ні російська опозиція абсолютно нічого не роблять для того, щоб запобігти такому сценарію.

Автор: Сеть

Останні новини