6 червня 2024, 07:30

Портников пояснив, як Україна може змінити позицію Китаю щодо завершення війни: "Я не жартую"

Журналіст Віталій Портников нагадав свою концепцію налагодження відносин з офіційним Пекіном.

Портников пояснив, як Україна може змінити позицію Китаю щодо завершення війни: "Я не жартую"

Віталій Портников пояснив, чому Україні давно пора почати "дружити" з Тайванем: "Я впродовж кількох років поспіль говорив, що Україні необхідно розвивати стосунки з Тайванем, адже якщо ми розвиватимемо стосунки з Тайванем, якщо ми створимо у себе представництво Тайбейської комісії, якщо ми надсилатимемо туди парламентські делегації, то принаймні ми викликатимемо у Китаю інтерес".

Думку Віталія Портникова про те, як можна вплинути на позицію Китаю до війни в Україні, можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Публіцист озвучив дієвий спосіб впливу на позицію КНР: «Китай ставитиме запитання: "А що ми можемо зробити, наприклад, щоб ваша делегація не була на інавгурації президента Тайваню?" І ми можемо сказати: "Ви знаєте, спікер нашого Парламенту не поїде на цю інавгурацію, а поїде віце-спікер, але тоді ми б хотіли бачити вашого заступника міністра закордонних справ на саміті у Швейцарії". Тоді замість цього китайського бачення закінчення війни зараз в українського керівництва була б китайська згода брати участь у цій зустрічі. А коли ти нічого не можеш запропонувати натомість у політиці, то об тебе, як правило, витирають ноги. Такий закон життя".

Потім Віталій Портников наголосив на важливих змінах у зовнішній політиці України: "Ось тепер, я думаю, цей висновок буде зроблено, тому що ще кілька тижнів тому головною метою української зовнішньої політики (я не жартую) було не роздратувати Китай, як до приблизно 2021 року головною метою було не роздратувати Росію, але тепер Зеленський бачить, до чого приводять невиправдані сподівання, досить жорстко висловлюється про Китай, говорить, що Китай зриває Саміт миру. Це все правда, та це дозволяє українському керівництву більш реалістично подивитися у майбутнє".


Раніше Портников пояснив, яку приховану вигоду отримує Китай від ескалації війни.

Автор: Виталий Портников

Останні новини