6 червня 2024, 14:46

Тамар вказав на ахіллесову п'яту Росії, яку Україна може вразити "за певної частки військової удачі"

Україна має всі шанси деокупувати Крим, який є ахіллесовою п'ятою РФ, заявив ізраїльський військовий аналітик Григорій Тамар.

Україна досі має можливість покращити свої стратегічні позиції, незважаючи на неуспішний характер минулорічного літнього контрнаступу. Зокрема, за правильної постановки питання та певної частки військової удачі українські війська цілком можуть звільнити Крим.

Таку думку висловив офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Григорій Тамар в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу, яке можна подивитися на YouTube.

Ахіллесовою п'ятою Росії є Крим, вважає військовий аналітик. За рахунок уразливості півострова у стратегічному плані, у питанні постачання Україна може домогтися там успіху. Зруйнувати Кримський міст, узяти під вогневий контроль постачальні магістралі тощо.

"Уявіть собі ситуацію. Завтра ви деокупуєте Крим і хочете переговорів. Це будуть зовсім інші переговори", - заявив військовий аналітик.

Водночас Тамар переконаний, що Україні не вдасться "демонтувати" так звані "ДНР" і "ЛНР", оскільки у неї немає для цього військового ресурсу.

Останні новини