8 червня 2024, 17:27

Черник переклав зрозумілою мовою сказане Путіним, попередивши українців про нову небезпеку

Військовий експерт Петро Черник розповів про те, як потрібно трактувати слова глави Кремля про втрати на фронті.

Черник переклав зрозумілою мовою сказане Путіним, попередивши українців про нову небезпеку

Телеведуча "24 каналу" запитала у Петра Черника, чому Путін проговорився про реальну кількість втрат росіян у війні з Україною, якщо врахувати, що окупанти дійсно втрачають до 20 тис. людей на місяць. У відповідь на це військовий експерт запевнив, що подібні заяви очільник Кремля робить не випадково, а з певним умислом, і пояснив, навіщо саме.

Інтерв'ю Петра Черника можна подивитися на каналі YouTube.

"Путін не проговорився: це дуже правильна та продумана поведінка з його боку. У травні ми встановили абсолютний рекорд у тій частині, яка стосується знищення їхнього особового складу, що дійшов майже до 39 тис. Попередній рекорд був у грудні та сягнув майже 29 тис., тобто практично +10 тис., а це щось неймовірне", - з гордістю за ЗСУ повідомив військовий експерт.

Після цього Петро Черник пояснив, що ховається за сказаним Путіним про російські втрати на фронті: "Вони до цього моменту могли заміщати на полі бою безболісно для себе у межах до 30 тис. особового складу та не наважувалися переходити цю мобілізаційну планку. Якщо Путін таке озвучив, то це є не дуже приємною ознакою, оскільки це означає, що вони готують громадську думку до того, щоб підвищувати рівень мобілізації. Подають це так: українці втратили більше, ми втратили менше, але ми зазнаємо втрат, "СВО" триває, а отже потрібно буде мобілізовувати народ. Я не вважаю це випадковістю: це точно продуманий крок".


Автор: Петр Черник

Останні новини