9 червня 2024, 15:23

"До лінії фронту їх не підпускали", – Ауслендер розповів, що не так із російським Су-57

Журналіст Сергій Ауслендер засумнівався у тому, що російські літаки "Су-57" брали участь в агресії проти України.

8 червня Сили оборони України знищили на аеродромі Ахтубинськ російський винищувач 5-го покоління "Су-57". Це дуже дорогий борт, але марний.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив відомий ізраїльський військовий журналіст Сергій Ауслендер.

Російський Су-57 був атакований, попередньо, трьома українськими дронами-камікадзе. Це перший підтверджений випадок знищення борту цієї моделі. Літак зазнав дуже серйозних пошкоджень, і відновленню, ймовірно, не підлягає.

Операція є величезним іміджевим ударом для Росії. Однак на полі бою Су-57 не відігравали жодної ролі, запевнив журналіст.

"Українці шарахнули дронами аеродром в Ахтубинську (це аж за Волгоградом), де примудрилися чи то пошкодити, чи то до мотлоху роздовбати самоновітній Су-57, який в Ор*ї чомусь називають "літаком п'ятого покоління". Якщо з точки зору витраченого на нього бюджету - так, безсумнівно, п'яте покоління. Якщо з точки зору технологій - не зовсім", - розповів Аусленер.

Ще 2023 року він випустив велике відео про російський проєкт "Су-57", розповівши про його повний провал.

"Ніякого літака 5-го покоління у Росії немає! (...) Було б несправедливо сказати, що Су-57 не існує. Він є, він літає, існують його моделі, що літають. Але це, скоріше, концепт-кар. Якщо подивитись на заявлені характеристики, там справді машина вийшла надзвичайно крута, яка перевершує закордонні аналоги... Але є така штука - очікування та реальність, коли замовляєш на якомусь китайському сайті модну красиву штуку, а отримуєш кострубате ла*но. Ось приблизно так само вийшло і з літаком "Су-57"... Що таке літак 5-го покоління? Це композитні матеріали, які дуже сильно впливають на його радарну малопомітність. Це бортова електроніка: літак 5-го покоління має бути "розумним", багато чого вміти. І двигун. Усіх цих трьох речей у Росії немає", - розповів журналіст.

Він упевнений, що у так званій "спецоперації" російські Су-57 не брали жодної участі.

"До лінії фронту їх не підпускали: не дай Боже зіб'ють - вийде страшний конфуз. Але якщо ти не йдеш до лінії фронту, лінія фронту йде до тебе", - розповів Ауслендер.

Він підозрює, що Су-57 унаслідок української атаки повністю знищений. Для машин такої технологічної складності часто навіть незначні пошкодження мають критичні наслідки.

Раніше Ігаль Левін висловився про ліквідацію у РФ винищувача "Су-57".

Останні новини