18 червня 2024, 15:08

Російські військові опинилися у патовій ситуації на Харківщині – Коваленко

На Харківському напрямку російське угруповання перебуває далеко не у кращому становищі, вважає військовий блогер Злий Одесит.

Російські окупаційні війська, які прагнуть підійти ближче до Харкова, щоб "кошмарити" жителів обласного центру постійними артилерійськими обстрілами, застрягли на півночі та сході регіону, опинившись у патовій ситуації, вважає український журналіст, блогер, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко (Злий Одесит), передає Youtube-канал Oboz.ua.

Аналітик переконаний, що росіяни зараз не можуть нічого домогтися своїм розпіареним "наступом на Харків", але водночас і не можуть відступити через репутаційні втрати, які обов'язково настануть унаслідок їхнього відходу.

"Росіяни зараз у ситуації, м'яко скажемо, патовій. З одного боку, вони забрали б увесь цей перекинутий у Бєлгородську область РФ і Харківську область України ресурс і відправили туди, де він був, щоб посилити наступальні дії саме за цими напрямками. З іншого боку, це репутаційні втрати", - підкреслив він.

Коваленко також додав, що росіянам на Бєлгородщині стало значно складніше здійснювати перекидання своїх військ, оскільки почала діяти фаза з відпрацювання по території Російської Федерації західною зброєю.

"Наразі район Липців і Вовчанська для росіян перетворюється на таку собі пастку: вивести війська з цих локацій вони собі не можуть дозволити, тож змушені перекидати сюди підкріплення з тих напрямків, де сили явно не зайві", - зазначив експерт.

Як приклад перекидання російських військ він навів 83-ю ДШБ ЗС РФ (що позначилося на ситуації у районі Часова Яру Донецької області), а також 155-ту окрему бригаду морської піхоти, яка перебувала раніше на Курахівському напрямку.

Раніше аналітики DeepState спрогнозували, що Росія наступатиме на Харків із Луганської області (ділянка від Райгородки до Нововодяного).

Зі свого боку, аналітики ISW повідомили, що російське командування перекинуло у Харківську область додаткові підрозділи, включно зі 155-ю бригадою.

Також ми інформували, що російські окупанти виявилися відрізаними від своїх на території Вовчанського агрегатного заводу (північ Харківщини).

Останні новини