19 червня 2024, 07:26

Зараз Київ б'ється не за звільнення Криму: Шарп озвучив головну мету України

У РФ прекрасно розуміють, що рано чи пізно, але Київ завдасть удару по логістиці у Криму, вважає ексофіцер Королівського флоту Британії Том Шарп.

Зараз Київ б'ється не за звільнення Криму: Шарп озвучив головну мету України

З 2014 року Путін вирішив зробити з анексованого Криму своєрідну велику військову базу. Весь цей час російський диктатор вважав півострів "непотоплюваним авіаносцем". Однак останні події у Криму показали, що такий "авіаносець" може скоро і зовсім піти на дно.

Таку думку озвучив ексофіцер Королівського флоту Британії Том Шарп на сторінках ресурсу The Telegraph.

На сьогоднішній день Крим з'єднаний з материковою частиною РФ за допомогою автомобільного та залізничного Керченського мосту, а також двох поромних переправ.

Запад передає Україні все більше видів зброї та ракет, які Київ може застосувати проти військових об'єктів РФ у Криму. Також не варто забувати і про надводні дрони, тим паче що днями було презентовано новинку Stalker 5.0, яка дешевша за Magura V5.

На думку Шарпа, у Кремлі прекрасно розуміють, що головна мета Києва - Керченський міст, тому з 2023 року РФ вирішила його вберегти, виставивши перед ним баржі й інші оборонні споруди.

Експерт вважає, що на цьому етапі війни головне завдання Києва не стільки повернути назад Крим, скільки зробити його непридатним у плані логістики, а повернення півострова у рідну гавань буде для Путіна справжньою ганьбою.

Тим часом західні військові експерти вважають, що війна в Україні може закінчитися там, де вона почалася 2014 року: з анексії Росією Криму.

Нагадаємо, за словами Плетенчука, відновлений Кримський міст несе на собі менше ¼ загального навантаження.

Автор: Сеть

Останні новини