19 червня 2024, 11:26

"Він готовий..." – Дмитро Гудков пояснив, навіщо Путін висунув ультиматум перед Самітом миру

Путін висунув новий ультиматум для того, щоб перейти до нового витка ескалації у війні проти України, вважає Дмитро Гудков.

Російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков в інтерв'ю Олексію Гомону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "В гостях у Гордона", озвучив тривожний прогноз, пов'язаний із новим ультиматумом Путіна.

Нагадаємо, напередодні Саміту миру Путін озвучив свій "мирний план", який передбачає безумовну відмову України від Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також від членства у НАТО та скасування всіх санкцій проти РФ.

"До цього ультиматуму я думав, що вони (росіяни - ред.) не остаточно збожеволіли. Але зараз розумію, що остаточно, - зізнався Гудков. - Путін виставляє ультиматум, який не може бути виконаний, а значить йому потрібен перехід на наступний рівень протистояння. Він не чекає жодних компромісів і готовий до нового витка ескалації".

Що буде далі, складно сказати, тому що у запасі у Путіна, крім ядерних боєголовок, нічого немає, зазначив аналітик. Але у будь-якому разі до слів президента РФ потрібно ставитися серйозно, оскільки він, судячи з усього, дійсно може зважитися на застосування тактичної ядерної зброї.

"У мене відчуття, що у Путіна може бути неправильне оцінювання ситуації. Він може думати, що Захід нерішучий. І цю нерішучість дійсно видно за багатьма рішеннями й у багатьох питаннях, плюс підтримка України падає на соціологічному рівні. Зараз дуже важливо, як спрацюють дипломати та військові, які сигнали вони передадуть йому закритими каналами", - підсумував Гудков.


Останні новини