25 червня 2024, 15:36

"Це будуть огидні фігури", – Піонтковський спрогнозував, хто у Росії завершить війну з Україною

Російський опозиціонер Андрій Піонтковський вважає, що війну з Україною завершать Z-патріоти, які розчарувалися у Путіні.

"Це будуть огидні фігури", – Піонтковський спрогнозував, хто у Росії завершить війну з Україною

Вельми показово те, що навіть у період піврічного снарядного голоду Україна дозволила армії РФ домогтися лише невеликих тактичних успіхів, зберігши при цьому ініціативу у Криму. Постійні удари по Кримському півострову, що частішають, викликають у середовищі Z-патріотів нові дискусії. Російські прихильники війни ставлять собі питання: чому у них немає ППО, не побудовані ангари для аеродромів тощо. У цьому контексті стає дедалі очевиднішим, що західна авіація, яку буде поставлено Україні, поставить остаточний хрест на угрупованні росіян у Криму, та коли це станеться, всі нарешті зрозуміють, що цар несправжній.

Таку думку висловив російський опозиційний політолог і публіцист Андрій Піонтковський під час спільного стріму з журналістом Романом Цимбалюком, запис якого можна переглянути на YouTube-платформі "24 каналу".

За словами аналітика, саме після втрати Криму у Росії з'являться нові "вожді". "Звичайно, це будуть огидні фігури, - уточнив Піонтковський. - Це будуть приблизно ті фігури, які були вирощені на Донбасі. Такі собі Моторили. У будь-якому суспільстві є люди з садистськими нахилами, які у всіх громадянських війнах негайно ж проявляють себе".

У російській системі не дарма побоюються подібних персонажів, адже коли впаде авторитет несправжнього царя, то всі ці люди обов'язково вийдуть на поверхню.

"Я це кажу не із захопленням, а просто бачу як аналітик, із чим зіткнеться Росія. Ви знаєте мою грубу соціологію. Приблизно 15% російського населення - переконані противники війни, 15% - Z-патріоти, а основна маса - хитке болото. Так от, війну закінчать Z-патріоти, які розчарувалися у Путіні. Саме вони та кавказькі еліти стануть двома полюсами, які перетворять усю територію РФ на величезне ОРДЛО. Це погана перспектива для Росії, але для нас вона хороша тим, що російські війська будуть змушені забратися за межі територій незалежної України", - спрогнозував Піонтковський.


Нагадаємо, Андрій Піонтковський пояснив, чому для Китаю вигідний будь-який результат війни в Україні: "Спокійно візьме весь Сибір".

Раніше Андрій Піонтковський озвучив єдиний вихід із війни для Путіна, який Україна не має допустити: "У нас є ключ до перемоги, а у росіян його немає".

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини