26 червня 2024, 12:58

"Це дуже закономірно", – Аббас Галлямов спрогнозував похмурі події у Росії

Оспівування російською владою архаїки та "традиційних цінностей" розв'язало руки радикальним ісламістам, вважає Аббас Галлямов.

"Це дуже закономірно", – Аббас Галлямов спрогнозував похмурі події у Росії

Російський опозиційний політтехнолог, колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов, коментуючи події у Дагестані, заявив, що російська влада "дострибалася". "Вони так довго оспівували ці "традиційні цінності", зараховуючи до них будь-яку архаїку та, по суті, оголошуючи боротьбу з модерном, що зовсім не дивним є зміцнення позицій радикальних ісламістів", - сказав аналітик в інтерв'ю Євгену Кисельову, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Фабрика новин".

Радикальні ісламісти так само, як і Путін, вважають, що йти у майбутнє не можна, там розпуста та вада, це дорога у пекло та потрібно повертатися у золотий вік. Але якщо в ісламістів золотий вік - це часи пророка, то у Путіна незрозуміло що: чи то сталінська епоха, чи то Петро I, чи то Іван Грозний.

У Росії офіційні спікери практично прямо говорять про те, що сімейне насильство ледь не головна скріпа, підкреслив Галлямов. Усі спроби зазіхнути на право чоловіка бити дружину вважаються чимось недозволеним.

Не варто дивуватися тоді, що люди, які все це практикують (ісламісти - ред.), почуваються сіллю землі. Коли ж вони стикаються з проявом несправедливості, то просто вибухають, а несправедливостей у російському житті дуже багато, навіть у владі, зазначив Галлямов.

Потім політтехнолог додав: "Невипадково в одного з учасників цього теракту когось із близьких родичів було кілька місяців тому заарештовано у рамках кримінальної справи проти керівництва "Дагенерго". У цій ситуації це дуже закономірно. І я боюся, що це не останній теракт, який здійснюють ісламісти у Росії".


Автор: Аббас Галлямов

Останні новини