28 червня 2024, 11:13

Жданов назвав момент, коли Україні дадуть літаки кілька країн одночасно: "Все гуртом поїде сюди"

Військовий експерт Олег Жданов припустив, у чому причина тяганини з наданням авіації Україні.

Жданов назвав момент, коли Україні дадуть літаки кілька країн одночасно: "Все гуртом поїде сюди"

Країна, з якої вважаються решта країн цивілізованого світу, — США, тому саме від їхнього рішення залежить надання Україні того чи іншого виду військової допомоги, повідомив Олег Жданов. Як тільки Байден вийде та скаже, що Америка готова передати Україні літаки, то й інші союзники одразу зроблять те саме.

Інтерв'ю Олега Жданова для "Апостроф TV" можна переглянути на каналі YouTube.

Військовий експерт розповів, на якому етапі знаходиться питання передачі авіації Україні: "З точки зору технічної та військової, я думаю, що вже все вирішено. Єдине, що ще у Швеції зараз наші екіпажі закінчують навчання, де їх вчать працювати на радарах, що "літають", типу AWACS. Все інше вже відпрацьовано та просто чекає відмашки, щоб розпочати рух на нове місце дислокації.

Після цього Олег Жданов повідомив цікавий нюанс щодо механізму прийняття рішень союзниками щодо передачі військової допомоги Україні: "Необхідне політичне рішення Байдена. Як тільки США скажуть, одразу все поїде. Вони ж внесли корективи до всіх авіаційних програм: пригальмували Нідерланди, пригальмували Данію. Байден розмовляв з Макроном кілька годин за зачиненими дверима, та після цієї розмови Макрон забув про літаки Mirage і не згадує. З танками так само все було: США дали Abramsи, й одразу до нас поїхали всі танки. Я думаю, що тут буде те саме: як тільки Байден скаже: "Добре, ми передаємо літаки", - відразу все скопом поїде сюди".


Автор: Олег Жданов

Останні новини