7 липня 2024, 21:37

Каспаров попередив, що війна може не закінчитися ніколи: "З однієї простої причини"

Шахіст Гаррі Каспаров заявив, що нічиєю ця війна між Україною та РФ не може закінчитися, оскільки сторони не домовляться.

Каспаров попередив, що війна може не закінчитися ніколи: "З однієї простої причини"

Гаррі Каспаров пояснив, чому війну в Україні можна закінчити лише перемогою однієї з двох ворогуючих сторін: "Бують війни, які закінчуються внічию. Це війни, які закінчуються підписанням договорів. Більшість воєн зазвичай до цього і приходять, оскільки сторони переконуються, що їхні цілі недосяжні, та знаходять компроміс. Але є війни, які не можуть закінчитися внічию, бо цілі сторін діаметрально протилежні. Сьогоднішня російсько-українська війна належить до другої категорії з однієї простої причини, що російський диктатор має на меті знищення української державності".

Інтерв'ю Гаррі Каспарова для Ксенії Ларіної можна переглянути на каналі YouTube.

Російський опозиціонер перерахував єдино можливі варіанти завершення війни в Україні: "Зовсім очевидно, що Україна збирається у цій війні вистояти. Можливі два варіанти: або Україна програє та зникає з політичної карти світу, або Україна має перемогти, а у цьому випадку це означає поразку Путіна та розгром путінської армії. Як ми знаємо з російської історії, зазвичай такі поразки призводять до краху режиму".

При цьому Гаррі Каспаров підкреслив, оскільки примирення сторін неможливе, то ворожнеча між Україною та РФ може тривати нескінченно: "Ми говоримо про неймовірні втрати чоловічого населення. Це наслідки, з якими ми житимемо. У цьому плані Україні важче, бо там гинули найкращі, ті, хто йшов захищати країну, а у Росії це карні злочинці та чоловіки з депресивних регіонів (не колір нації).

Це поколінська криза та плюс тотальний розрив між двома країнами, який просто так закрити якимись заявами та мирними договорами не вдасться, тому це війна, з якою ми житимемо, навіть якщо на якомусь етапі вона закінчиться. Зрозуміло, що ми всі мріємо, щоб війна підбила межу під злочинами путінського режиму".


Автор: Гарри Каспаров

Останні новини