8 липня 2024, 15:23

Снєгірьов пояснив, чому росіяни вдарили саме по лікарні у Києві: "Об'єкти обрані невипадково"

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов запевнив, що цілі для ракетного терору РФ обирає свідомо.

Приводом для масованого обстрілу було одразу кілька важливих подій, повідомив Дмитро Снєгірьов. Йдеться про те, що завтра саммит НАТО, де буде присутній Зеленський і вирішуватиметься важливі для України питання.

Інтерв'ю Дмитра Снєгірьова для телеканалу "Київ 24" можна переглянути на YouTube.

Військовий експерт розповів, чому саме сьогодні росіяни запустили так багато ракет з різних конкретних цілей: "Давайте говорити про те, що день і географія завдання й об'єкти завдання ударів обрані не випадково. Цього дня Зеленський перебуває з міжнародним візитом, який був анонсований заздалегідь, а завтра будуть відзначатись чергові роковини НАТО, де буде присутній наш президент і прийматиметься рішення про подальшу військово-технічну допомогу нашій країні".

"Також варто зазначити, що цього ж дня, тобто сьогодні, Орбан перебуває з візитом у КНР, де начебто вирішується питання припинення війни в Україні. Давайте пригадаємо, з чого розпочинався візит Орбана до Китаю: із зустрічі у Москві з російським диктатором , де чітко прозвучали вимоги до України, завуальовані у вигляді капітуляції, тобто їхня основна вимога - невступ до НАТО та територіальні поступки країні-окупанту", - пояснив Дмитро Снєгірьов.

Потім експерт наголосив: "Саме тому завдання сьогоднішніх ударів, а я наголошую, що це не тільки Київ, а й Дніпро, Кривий Ріг, Краматорськ, Слов'янськ, Торецьк, це елемент військово-політичного тиску на керівництво нашої країни, щоб змусити піти на вчинки на момент територіальних претензій і не вступати до НАТО".

Раніше падіння уламків ракети після повторного удару було зафіксовано у медичній установі у Дніпровському районі Києва.

Також Москва ударила по головній лікарні України "Охматдит" у Києві.

Нагадаємо, іноземні дипломати вражені та шоковані жорстокістю удару Росії, яка вирішила підірвати дитячу лікарню.

Останні новини