11 липня 2024, 07:34

Піонтковський розповів, як Путін спробує використати Захід для реалізації хитрого задуму

Андрій Піонтковський запевнив, що у глави Кремля тепер стоїть нове завдання, вже не пов'язане з надіями на перемогу.

Піонтковський розповів, як Путін спробує використати Захід для реалізації хитрого задуму

Путін зрозумів, що йому не перемогти у війні, тож зараз для нього головне - за будь-яку ціну залишити собі бодай частину окупованих територій, щоб подати це росіянам як "почесну нічию". Для реалізації його "мирного плану" потрібен хтось впливовий, щоб міг вплинути на Україну та переконати у необхідності підписання угоди. Таким посередником, на думку російського диктатора, може бути Захід, який зіграв би важливу роль у його "спектаклі".

Інтерв'ю Андрія Піонтковського для ЦНІАН можна подивитися на каналі YouTube.

Політолог назвав важливу "фігуру" на "шахівниці" Путіна: "Факт той, що, всупереч усім своїм особистим інтересам, всупереч інтересам електоральним своєї партії, Трамп приходить на допомогу Путіну у дуже важкі моменти, коли ядерний шантаж провалився, велику війну він програв".

"Тепер Путін опікується іншим завданням: як утриматися при владі країни, яка програла війну. За великим рахунком, ця війна програна. Для Путіна це єдиний вихід: зачепитися за допомогою Заходу за якийсь шматок української території та "продати" це своєму населенню як почесну нічию. Він пояснить: так, я не зміг домогтися більшого, тому що ось, бачите, яка крадіжка, зрада у Генштабі та Міністерстві оборони. Він же невипадково почав боротися з корупцією в армії: він готується до ось цього пояснення. Трамп якраз і збирається йому цю нічию запропонувати", - пояснив Андрій Піонтковський.

Нагадаємо, Піонтковський назвав єдиний вихід із війни для Путіна, який Україна не повинна допустити.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини