12 липня 2024, 13:30

"Ця країна першою потрапить під роздачу", – Світан пояснив, чим загрожує Європі перемир'я України з РФ

Примус України до перемир'я з РФ може обернутися для Європи плачевною ситуацією, переконаний військовий експерт Роман Світан.

"Ця країна першою потрапить під роздачу", – Світан пояснив, чим загрожує Європі перемир'я України з РФ

Тема мирних переговорів України з РФ сьогодні стоїть на порядку денному недарма. Полковник запасу ЗСУ Роман Світан вважає, що західні партнери "підсовують" нам план капітуляції під виглядом мирних угод, хоча поки що ні до чого не примушують. Якщо ж припустити, що Захід до осені сильніше натисне на Україну та перестане постачати нам зброю, це обернеться для Європи тяжкими наслідками.

Таку думку Роман Світан висловив в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новин".

За словами експерта, якщо військову допомогу Україні буде повністю зупинено з метою примусити нас до перемир'я з Росією, то ми почнемо відступати й оборонятися лише там, де це дозволять наші мізерні кошти та цілі.

"Доведеться створити певний коридор і утримувати ворога там, де це буде можливо, та пропускати його на Європу у тих місцях, де ми не зможемо давати відсіч. Основним напрямком росіян буде Придністров'я. Це для них оптимальний варіант. Туди вони й підуть", – спрогнозував експерт.

Але постраждає не лише Придністров'я. Російські війська можуть рушити ще й Естонію. Ця країна першою потрапить під роздачу (а не Литва та Латвія), бо вона притиснута до Балтійського моря, та, з погляду військової логіки, саме туди росіяни підуть насамперед, попередив Світан.


Автор: Роман Свитан

Останні новини