12 липня 2024, 13:55

"Путін почав нову "СВО"", – Портніков пояснив, чого зараз домагається російський президент

Приблизно кілька тижнів тому Путін розпочав нову "спецоперацію" у рамках великої війни з Україною, заявив Віталій Портніков.

"Путін почав нову "СВО"", – Портніков пояснив, чого зараз домагається російський президент

Усі етапи війни з РФ можна розглядати як серію спецоперацій, бо Путін за своєю суттю не військовий, а чекіст. Буквально кілька тижнів тому лідер Кремля розпочав нову "СВО", яка називається "примус України до перемир'я на російських умовах".

Таку думку висловив журналіст, публіцист і політичний аналітик Віталій Портніков в ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТИ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ".

Спершу Путін озвучив свої умови припинення вогню. Він сказав уголос про те, що готовий до перемир'я з Україною, якщо вона візьме за основу Стамбульські угоди. Потім він зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном після того, як той побував у Києві, й одночасно вдарив ракетами по Україні, причому по дитячій лікарні, пологовому будинку та цивільним об'єктам. Страшний масований удар сприяв виникненню нової риторики всередині України. Зокрема, деякі українські блогери та народні депутати від партії "Слуга народу" заговорили про те, нібито перемога України - це завершення війни.

"Я цитую депутата Дмитрука, а не вигадую щось, - підкреслив Портніков. - Також частина цієї "спецоперації" - це сигнали, які від імені Путіна посилає Медведєв, заступник голови Ради безпеки РФ. Він каже: "Так, ми можемо укласти мир, але ми обов'язково знищимо цю бандерівську Україну у майбутньому". - Це меседж російським шовіністам, які казатимуть: "Як це? Ви уклали мир, а Україна все ще існує?""- пояснив Портніков.

Практично щодня ми спостерігаємо втілення нової "спецоперації" Путіна у реальність, адже недарма Орбан говорив про те, що найближчі місяці можуть бути найкривавішими за всі два з половиною роки повномасштабної війни. Очевидно, угорський прем'єр усвідомлює, чого хоче Путін і що він робить, підсумував експерт.

Раніше Віталій Портніков пояснив, чому кожен українець має "вивчити напам'ять" нову заяву Дмитра Медведєва: "Хоч би як закінчилася війна..."

Також Віталій Портніков припустив, хто може спровокувати Путіна на ще більш божевільні дії: "Завіса Третьої світової війни відкривається".

Автор: Виталий Портников

Останні новини