15 липня 2024, 13:55

"Без єдиного пострілу..." – Тамар розповів, що чекає на Україну у разі приходу Трампа до влади у США

Трамп у разі перемоги на виборах спробує врегулювати конфлікт в Україні з огляду на власне бачення, яке ґрунтується на бізнесовому підході, вважає Григорій Тамар.

Якщо Дональд Трамп прийде до влади у США (а, найімовірніше, так і станеться), він почне нав'язувати своє бачення ситуації всім сторонам конфліктів. Маються на увазі Близький Схід, а також російсько-українська війна. Перший його президентський термін показує, що він мислить у цьому напрямку, як бізнесмен. Згадати хоча б його "План Трампа щодо Палестини", який Ізраїль м'яко відсторонив, а палестинці у гніві відкинули. Але сьогодні, озираючись назад, стає зрозуміло, що це був зовсім не поганий план, враховуючи, скільки крові було пролито з тих часів.

Таку думку висловив офіцер армії Ізраїлю у відставці Григорій Тамар в інтерв'ю для YouTube-каналу Politeka Online.

"Трамп буде і вас, і нас (ізраїльтян - ред.) ламати через коліно так, як йому це бачиться. І росіян буде ламати через коліно. Це потрібно розуміти. Він нав'язуватиме свою картину світу, яка йому здається прийнятною для всіх сторін", - зазначив експерт.

Тамар наголосив, що не знає, які умови Трамп запропонує Україні та Росії, адже він жодного разу їх чітко не озвучував, а лише обіцяв, нібито стукне кулаком по столу таза 48 годин війна закінчиться. До речі, у цьому відношенні йому цілком можна вірити, оскільки він волюнтаристська людина, схильна до різких рішень, яка, до того ж, матиме можливість їх реалізувати (у разі приходу до влади).

"Дивіться, Америка ж не використала і десятої частини свого впливу для вирішення конфлікту в Європі та на Близькому Сході. І якщо Трамп захоче примусити Росію до миру, у нього буде можливість зробити це без єдиного пострілу, - сказав аналітик. - Він може за місяць опустити ціни на нафту, та війна закінчиться досить швидко, а якщо не закінчиться, то він буде і далі їх опускати, поки у Росії не почнеться смута: просто нічим буде зарплати платити чиновникам. Путін же не буде з ними розраховуватися нафтою".

Раніше Григорій Тамар пояснив, як можна захистити міста України від російського ракетного терору: "У вас можуть знайтися ресурси".

Нагадаємо, Григорій Тамар назвав причину, через яку Путін пропонує "план самогубства", неприйнятний для України: "Це спланована інформаційна війна".


Останні новини