17 липня 2024, 12:48

"У нас є ілюзія щодо Трампа", – Самусь описав можливий сценарій у 2025 році для України

Багато українців помилково вважають, що прихід Трампа до влади буде на руку Росії, насправді ж росіянам може сильно не пощастити, вважає Михайло Самусь.

"У нас є ілюзія щодо Трампа", – Самусь описав можливий сценарій у 2025 році для України

В українському суспільстві досі є думка про те, що, коли Трамп прийде до влади, Росія опиниться на коні, а ми залишимося без допомоги. Але нічого подібного не станеться, заявив директор The New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Просто почитайте програму Республіканської партії. Там є слоган "Drill, baby, drill" ("Бурі, дитинко, бурі" - ред.). І якщо Трамп дійсно змінюватиме енергетичну політику, то вони (республіканці - ред.) відкриють усі можливі свердловини, наплювавши на екологію, та заллють нафтою світовий ринок. У результаті ціна на нафту опуститься до 10-20 доларів, а це означає, що десь через пів року у Росії почнуться величезні проблеми з ресурсами. Путіну не вистачатиме фінансів на наймання контрактників і закупівлю снарядів по всьому світу", - пояснив експерт.

Таким чином, якщо Трамп почне реалізовувати політику програми Республіканської партії, то у нас приблизно до кінця 2025 року ситуація буде кращою, а у Росії почнеться колапс.

Звісно, варто розуміти, що у 2024 році ми не повернемо території, підкреслив Самусь. Але Україна має постаратися посилити свою переговорну позицію. Хороший варіант - це блокада Криму, за якої РФ втратить контроль над півостровом.

"Це можливий сценарій за умови, що ми отримаємо відповідні інструменти. Якщо це станеться, то у 2025 році ми зможемо повертати все більше та більше своїх територій, а далі вже йдуть фантазії. Наскільки нас підтримуватиме Трамп, як поводитиметься Путін. Останній, побачивши свої нерайдужні перспективи, цілком може сказати: "Добре, я погоджуюся на будь-які переговори, я готовий торгуватися". І якщо Кримський півострів буде заблоковано, то Путін погодиться на міжнародну адміністрацію у Криму", - зазначив аналітик.

Варіантів завершення війни маса, але головне - це те, що Україна жодним чином не відмовляється від своїх територій, а просто йде тим шляхом, який їй дозволяє світова обстановка, підсумував Самусь.


Автор: Михаил Самусь

Останні новини