19 липня 2024, 07:33

Каспаров розповів, що Захід боїться, але не Путіна: "Не даючи Україні перемогти"

Російський опозиціонер Гарі Каспаров вважає, що для колективного світу Китай небезпечніший за Росію.

Каспаров розповів, що Захід боїться, але не Путіна: "Не даючи Україні перемогти"

Гаррі Каспаров загострив увагу на тому, що у ситуації, що склалася у світі, страх у Заходу присутній, але він, швидше, пов'язаний з ризиком розпаду РФ, оскільки це призведе до нової загрози з боку Китаю. Якщо Росія розвалиться, то КНР намагатиметься повернути свої території, і на Сибіру Сі Цзіньпін може не зупинитися, а, наприклад, нападе на якусь іншу країну.

Інтерв'ю Гаррі Каспарова для "BILD російською" можна переглянути на каналі YouTube.

Відомий шахіст позначив свої думки з приводу реальних страхів Заходу: "На Заході сьогодні при владі знаходяться люди, що навіть якщо зовні на них подивитися, то стає ясно, що вони не готові брати на себе історичну відповідальність. Зрозуміло, що крах Російської "імперії" у її сьогоднішньому вигляді означає зміни у геополітичній карті. Можливо, це призведе до посилення Китаю, який не приховує своїх територіальних домагань".

"Вони базуються на двох договорах XVII і XVIII століть, згідно з якими Росія захопила у Китаю майже всі території від Владивостока до Байкалу. Я думаю, що Китай цілком собі пам'ятає, що, крім возз'єднання з Тайванем, ще є північні території, набагато більше перспективні та набагато придатніші для життя, які теж колись були Китаєм. Цього бояться і європейці, але особливо американці", - наголосив російський опозиціонер.

Після цього Гаррі Каспаров описав суть ще однієї проблеми, яку потрібно вирішити: "Трюдо, наприклад, зараз має можливість запросити 5 тис. палестинців, які мають родичів у Канаді. Хтось із них реально є членами ХАМАСу. Думаю, що багато таких тих, хто готовий підписати декларацію, визнати територіальну цілісність України, визнати війну злочинною, тобто це ті самі люди, які вже хочуть жити в іншій країні. Цей потенціал міг би стати основою формування матриці майбутньої Росії. Ми про це говоримо давно, але Захід боїться приймати таке рішення. Швидше за все, якщо нічого не зміниться, то в якийсь момент розпад РФ піде за неконтрольованим сценарієм".

Раніше Каспаров попередив, що війна може не закінчитись ніколи.

Автор: Гарри Каспаров

Останні новини