22 липня 2024, 07:41

Піонтковський розповів, як Байден може змінити хід історії, зробивши ще одну доленосну заяву

Андрій Піонтковський прокоментував важливу для США подію та пояснив, що Байден має зробити далі.

Найкраще, що зараз може зробити Байден, - це піти у відставку прямо зараз, заявив Андрій Піонтковський. Політолог пояснив, що, згідно з американським законодавством, головою Білого дому буде віце-президент Камала Харріс, що допоможе їй підвищити шанси перемогти Трампа на виборах.

Інтерв'ю Андрія Піонтковського для "24 каналу" можна переглянути на YouTube.

Рішення Байдена зняти свою кандидатуру з кандидатів у президенти США політолог прокоментував так:

"Я сам запропонував кілька днів тому Байдену не лише відмовитися від участі у передвиборчих перегонах, а й подати у відставку як президент. Для цього є серйозні підстави. Якщо він за медичними показаннями знімається та не може бути наступним президентом, то ті ж міркування сприяють на користь того, щоб він пішов і з посади президента".

"Я зараз поясню, чому це потрібно для демократів і чому це важливо для України. Вийшовши у відставку, він робить автоматично Харріс президентом США. За американською Конституцією, віце-президент стає не виконуючим обов'язки, а повноправним президентом Сполучених Штатів до кінця цієї каденції. Це різко збільшує шанси Харріс у передвиборчій боротьбі з Трампом", - поінформував Андрій Піонтковський.

Крім того, публіцист розповів, що насамперед має зробити Харріс, коли буде президентом США після відставки Байдена: "Першим кроком на посаді президента США я б рекомендував Харріс прийняти план республіканців і відповісти Конгресу, що адміністрація Харріс приймає план Республіканської партії на повну підтримку Україна для повної перемоги у війні. Така заява президента Харріс просто підірве ситуацію всередині Республіканської партії".



Раніше Байден офіційно вийшов із гонки та назвав кандидата для перемоги над Трампом.

Також з'явилася перша реакція Трампа на вихід Байдена із президентських перегонів.

Останні новини