24 липня 2024, 15:29

Шейтельман повідомив, як Китай і "соняшникова олія" можуть багато чого змінити для України: "До побачення, Росія"

Михайло Шейтельман висловив припущення, які угоди може підписати з владою КНР Кулеба.

Шейтельман повідомив, як Китай і "соняшникова олія" можуть багато чого змінити для України: "До побачення, Росія"

Вплинути на відносини Китаю з Росією чи заборонити продавати їм товари подвійного призначення Україна не може, повідомив Михайло Шейтельман і додав, що таке під силу лише США, але вони поки що не готові це зробити для нас. Кулеба, швидше, поїхав вирішувати багато дрібних питань, ніж одне велике, але й ці домовленості можуть бути корисними для України.

Інтерв'ю Михайла Шейтельмана для "24 каналу" можна переглянути на YouTube.

Політтехнолог розповів, на які результати від поїздки Кулеби до Китаю сподіватися не варто: "Знаючи нинішню позицію Китаю, скільки їм уже було сказано, зроблено, повірити у те, що китайці раптом передумають і повернуться обличчям до нашої "формули миру", я не готовий. Це раз. А друге: я не готовий повірити, що з росіянами зараз можна досягти хоч чогось. Усі ці розмови про мир поки що досить порожні. Далі буде видно, але поки що це так. Третє: чи можемо ми вмовити китайців щось не постачати до Росії? Ні, ми не можемо. Це можуть зробити американці: змусити або умовити китайців нічого не постачати до Росії".

На запитання про те, про що поїхав домовлятися з головою КНР Кулеба, публіцист відповів так: "Є, швидше, мільйон дрібних питань, ніж кілька великих. У візиті Кулеби не треба шукати великих речей. Ось подивимося, які будуть договори у галузі торгівлі. Приведу приклад. Припустимо, що Кулеба підпише договір, що Чорноморським коридором буде поставлятися до Китаю соняшникова олія, наприклад. Ну все, до побачення, Росія, у сенсі: спробуйте обстріляти корабель, на якому, згідно з договором із Китаєм, веземо соняшникову олію. Цей корабель стає недоторканним для росіян".


Автор: Михаил Шейтельман

Останні новини