25 липня 2024, 07:21

Каспаров розповів, який хід конем може зробити Трамп, прийнявши нові правила гри

Російський опозиціонер Гарі Каспаров вважає, що Трамп може різко змінити свою риторику.

Каспаров розповів, який хід конем може зробити Трамп, прийнявши нові правила гри

Одна з ключових тез Гаррі Каспарова: "Гарантований розклад, який Кремль вважав для себе вигідним, де обережний Байден, а потім сервільний такий Трамп, який з ними домовлятиметься, несподівано змінюється на іншу пару: непередбачувана Гарріс, в адміністрації якої напевно з'являться люди, котрі мають більш агресивну позицію, та Трамп, який почне підігравати, щоб заробити якісь очки, тому що громадська думка в Америці (57%) виступає за військову підтримку України".

Інтерв'ю Каспарова для "24 каналу" можна переглянути на YouTube.

Відомий шахіст висловив несподіване припущення: "Я не хочу нікого обнадіювати, але я вважаю ймовірним в умовах ось такого жорсткого протистояння та позиції Трампа по Україні, останні кілька місяців адміністрація Байдена, хоча це вже фактично адміністрація Гарріс, може різко збільшити військову допомогу. Більше того, я вважаю, що зараз Трамп теж почне грати у цю гру. Це не прогноз, але, на мою думку, дуже ймовірним, що у день відкриття з'їзду демократів 19 серпня Трамп буде у Києві. Це ж шоумен, йому треба обов'язково щось зробити та запропонувати".

Про позицію Трампа щодо війни в Україні Гаррі Каспаров сказав так: "План Трампа, який озвучив Борис Джонсон (я розумію, що в Україні багато хто вважає це неприйнятним), показує, що Трамп хоче виглядати не просто пропутинським "миротворцем", а реальним "миротворцем", який знайде спосіб захистити українську державність і, головне, інтегрувати Україну у Західний простір. Мені здається, що це цілком вписується у його ідеологію: якщо у демократів такі зміни, то він має щось запропонувати".


Раніше Каспаров розповів, що Захід боїться, але не Путіна.

Також Каспаров попередив, що війна може не закінчитись ніколи.

Автор: Гарри Каспаров

Останні новини