25 липня 2024, 07:21

Каспаров розповів, який хід конем може зробити Трамп, прийнявши нові правила гри

Російський опозиціонер Гарі Каспаров вважає, що Трамп може різко змінити свою риторику.

Одна з ключових тез Гаррі Каспарова: "Гарантований розклад, який Кремль вважав для себе вигідним, де обережний Байден, а потім сервільний такий Трамп, який з ними домовлятиметься, несподівано змінюється на іншу пару: непередбачувана Гарріс, в адміністрації якої напевно з'являться люди, котрі мають більш агресивну позицію, та Трамп, який почне підігравати, щоб заробити якісь очки, тому що громадська думка в Америці (57%) виступає за військову підтримку України".

Інтерв'ю Каспарова для "24 каналу" можна переглянути на YouTube.

Відомий шахіст висловив несподіване припущення: "Я не хочу нікого обнадіювати, але я вважаю ймовірним в умовах ось такого жорсткого протистояння та позиції Трампа по Україні, останні кілька місяців адміністрація Байдена, хоча це вже фактично адміністрація Гарріс, може різко збільшити військову допомогу. Більше того, я вважаю, що зараз Трамп теж почне грати у цю гру. Це не прогноз, але, на мою думку, дуже ймовірним, що у день відкриття з'їзду демократів 19 серпня Трамп буде у Києві. Це ж шоумен, йому треба обов'язково щось зробити та запропонувати".

Про позицію Трампа щодо війни в Україні Гаррі Каспаров сказав так: "План Трампа, який озвучив Борис Джонсон (я розумію, що в Україні багато хто вважає це неприйнятним), показує, що Трамп хоче виглядати не просто пропутинським "миротворцем", а реальним "миротворцем", який знайде спосіб захистити українську державність і, головне, інтегрувати Україну у Західний простір. Мені здається, що це цілком вписується у його ідеологію: якщо у демократів такі зміни, то він має щось запропонувати".


Раніше Каспаров розповів, що Захід боїться, але не Путіна.

Також Каспаров попередив, що війна може не закінчитись ніколи.

Останні новини