25 липня 2024, 15:45

Шейтельман назвав тих, хто вже "виграв цю війну": "Їм навіть не має значення, хто переможе"

Політтехнолог Михайло Шейтельман заявив, що у протистоянні між Україною та Росією виграв Китай.

Шейтельман назвав тих, хто вже "виграв цю війну": "Їм навіть не має значення, хто переможе"

На думку Михайла Шейтельмана, переможцем у цій війні вже є Китай, бо послабив Росію чужими руками та зробив із неї свого васала. Схилити КНР на бік України не вдасться саме тому, що своєї мети вони вже досягли. Вплинути на позицію Китаю можуть лише США, бо страх втрати такого великого ринку збуту може змусити китайців припинити допомогу Путіну.

Інтерв'ю Михайла Шейтельмана для "Фабрики новин" можна переглянути на каналі YouTube.

Публіцист висловив свою точку зору про те, хто вже отримує вигоду від війни в Україні: "Для Китаю все це взагалі не горить. Йому взагалі все це неважливо в якомусь сенсі. Нам усе це життєво важливо, росіянам життєво важливо, Європі й Америці просто важливо, а китайцям неважливо. Їм навіть неважливо, хто переможе. Те, що ця війна сталася вже, то для них це величезний плюс жирний. Вони послабили свого головного противника - Росію. Для Китаю Америка та Європа - партнери з торгівлі, а Росія - військовий противник. Вони послабили свого противника та можуть робити з Росією все, що захочуть".

"Китайці поставили Росію на повну залежність від себе, причому в обидві сторони, тобто Росії більше нікуди продавати свої товари, окрім як до Китаю, та їм ніде, росіянам, взагалі нічого купити, окрім як у Китаї. Росія - це навіть не провінція Китаю, а щось особливо непомітне та те, що повністю контролюється Китаєм, тому китайці вже виграли цю війну для себе", - пояснив Михайло Шейтельман.


Раніше Шейтельман повідомив, як Китай та "соняшникова олія" можуть багато чого змінити для України.


Автор: Михаил Шейтельман

Останні новини