28 липня 2024, 20:59

Шарп назвав умову, за якої Путін погодиться повернути захоплені території: "Щоб він сам..."

Давид Шарп вважає, що лише помітні поразки на полі бою змусять Путіна віддати окуповані землі.

Шарп назвав умову, за якої Путін погодиться повернути захоплені території: "Щоб він сам..."

Давид Шарп пояснив деякі моменти щодо мирних переговорів, наголосивши, у чому складність їх проведення: "Зараз в ультимативній формі Україна не може сказати: якщо ви не відступите до кордонів 2022 року або до кордонів 1991 року, то ми зробимо те й те, та вам буде гірше. Заявити можна - зробити не можна.

Міг би теоретично ультиматум Росії поставити Захід, проте про це там близько не йдеться, тому що Захід уникає ескалації з Росією".

Інтерв'ю Давида Шарпа можна переглянути на каналі YouTube.

Ізраїльський експерт пояснив, що для Путіна означає відмову від раніше захоплених територій: "Можливо, тільки усвідомлення Росією того, що, для того щоб нам було краще, варто або за планом Джонсона відступити на лінії 2022 року, або чогось гіршого. Давайте подумаємо, а чи може таке відбутися? Навіть сам відступ до лінії 2022 року для Путіна дорівнює поразці, повному особистому фіаско. Ось він розпочав війну, хотів "звільнити" "ДНР" і "ЛНР", і раптом він відступає до меж 2022 року. Для нього це повне поразка".

При цьому Давид Шарп розповів, як можна переконати Путіна погодитися повернути Україні окуповані землі: "Щоб Путін сам зважився на такий крок, Росія має якщо не зазнати важкої поразки, то має зазнати таких невдач, має опинитися перед настільки жахливими перспективами "розбитого корита", щоб Путін зважився на такий крок. Ось якщо це буде вже не Путін, то тут йому буде простіше, і зовсім не обов'язково навіть завдавати важкої поразки. Щоб на це наважився Путін? У найближчій перспективі такого я не бачу".


Автор: Сеть

Останні новини