2 серпня 2024, 14:59

Світан розповів, скільки залишилося чекати до остаточного провалу літнього російського наступу

Через півтора – два місяці можна буде чітко говорити про те, що завдання літнього наступу російського провалилися, запевнив військовий експерт Роман Світан.

Світан розповів, скільки залишилося чекати до остаточного провалу літнього російського наступу

Завдання, що стояли перед російською армією під час літньої військової кампанії, на цей момент не виконані. Більше того, приблизно на початку жовтня можна буде чітко говорити, що вони провалені.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Дмитру Гордону, яке можна переглянути на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

"Літня кампанія росіян закінчиться безрезультатно. Це вже зрозуміло, – заявив військовий експерт. – На кордони Донецької та Луганської областей вони не вийдуть через брак резервів і великих нерозрахункових втрат, які завдають наші бійці, утримуючи позиції за рахунок власних життів".

Також Світан зазначив, що у росіян явно видно нестачу військової техніки, саме тому останнім часом і поновилися "м'ясні" штурми.

Окупанти втрачають велику кількість техніки, а відтворювати її у тій самій кількості не можуть. З такими темпами, як зараз, під кінець року у російської армії практично не залишиться радянських бойових броньованих машин, а ті, що залишаться, вони не можуть поставити у дію.

"Наприклад, танки "Т-62", яких 1000 штук стоїть, росіяни не відновлять без Харківського тракторного заводу. І таких моментів дуже багато, тому можна сказати, що літній наступ росіяни не виконали, а за півтора - два місяці ми з упевненістю скажемо , що вони його провалили", – підсумував полковник.



Нагадаємо, Роман Світан прояснив ситуацію із заходом росіян до Торецька: "Це може відбуватися по всій лінії фронту".

Автор: Роман Свитан

Останні новини