7 серпня 2024, 12:44

"Краще пізно, ніж ніколи", – Світан пояснив значення рейду ЗСУ у Курську область

Генштаб ЗСУ ухвалив дуже грамотне, хоч і запізніле рішення, заявив Роман Світан, коментуючи рейд українських військ углиб Курської області РФ.

Українське військове командування нарешті вирішило розтягувати фронт на максимальну ширину. Це оптимальний варіант дій у поточних умовах війни, який потрібно було реалізовувати ще позаминулого року. Але краще пізно, ніж ніколи, заявив полковник ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Росіянам тепер доведеться знімати підрозділи з Донецького напрямку та перекидати на прикордонну зону, завдяки чому зменшиться тиск ворога на Східному фронті

"Сирський у цьому сенсі молодець, що саме так почав подальший рух уздовж північного кордону. Ще раз повторюся: лінію фронту потрібно витягувати у напрямку на Климово та на Клинці. Це вже Брянська область. Загальний напрям - це у бік Москви", - зазначив військовий експерт.

Потім Світан наголосив, що Москва абсолютно не захищена ніяк і нічим. На думку полковника, там навіть "Ахмат" не допоможе. Росіянам просто не буде чим захищатися, тому що у них немає фортифікаційних споруд. Їх максимум – це перелякані ФСБшники, що бігають, разом з прикордонниками.

"Якщо туди зайдуть кілька наших досвідчених бригад, то вони однозначно проб'ються та займуть певну територію, розтягнувши російські війська. Це найоптимальніший варіант, тому можна стоячи поаплодувати нашому Генштабу", – сказав аналітик.


Нагадаємо, Роман Світан розповів, скільки залишилося чекати до остаточного провалу російського літнього наступу.

Раніше Роман Світан прояснив ситуацію із заходом росіян до Торецька: "По-різному відбувається".

Останні новини