8 серпня 2024, 07:31

Портніков пояснив, чим для Путіна обернеться втрата контролю над Курською областю: "Готуйтесь..."

Журналіст Віталій Портніков заявив, що для України перенесення війни на територію РФ – шанс на мир.

Головна теза Віталія Портникова в інтерв'ю для Борислава Берези: "Не буде перенесення війни на територію Росії – готуйтеся до багаторічної війни на виснаження в Україні". При цьому журналіст наголосив, що для росіян втрата окупованих територій не є проблемою, але коли хтось захоплюватиме їхні землі, то "стул" під Путіним може похитнутися, що загрожує втратою влади главі Кремля.

Думку Віталія Портникова про події на Курщині можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Публіцист пояснив, що втрата власних територій буде болісною для Путіна, а потім йому доведеться ще довго виправдовуватися перед росіянами, як це вже було в їхній історії: "Росіянам доводилося роками пояснювати, чому вони залишили Москву під час наполеонівських воєн, вигадувати мільйон міфів військових і політичних навколо цього. "Коли б на те не Божа воля..." - рядок з "Бородіно" Лермонтовського. Культура російська на це працювала. Тільки Господь міг "наказати" російському воїнству, "сміливому та безстрашному", залишити Москву, та не якісь там Барклай де Толлі з Кутузовим. Потрібно це усвідомити. Не буде перенесення війни на територію Росії - готуйтеся до багаторічної війни на виснаження в Україні".

При цьому Віталій Портніков наголосив: "Кожна така операція, яка зараз йде у Курській області, це крок до того, що ми хоча б отримаємо надії, що наші діти зможуть жити у мирному світі. Про нас я не говорю: війна випала на наше життя. Я думаю, що і діти, і внуки будуть помирати на полях битв, але у нас є шанс хоча б створити ось цю формулу: довгий період миру - короткий період війни з Росією. Чому короткий період? Тому що ми зможемо під час цих виснажливих воєн із Росією у наступні десятиліття ходити на територію Росії".


Останні новини