9 серпня 2024, 14:15

У РФ все готово до мобілізації: Гудков повідомив, скільки людей Кремль планує призвати на службу

Мобілізація у РФ стартує у вересні, заявив російський опозиціонер Геннадій Гудков.

Захід ЗСУ у Курську область і успішне просування вглиб Росії сильно підкосило Путіна. Він лише через добу оговтався, вийшов до аудиторії та скликав закрите засідання Ради безпеки. При цьому на обличчі російського лідера було видно переляк. У цих умовах майже напевно можна говорити про те, що у вересні у РФ стартує мобілізація, яка мала розпочатися ще 6 червня.

Про це заявив ексдепутат Держдуми РФ Геннадій Гудков в інтерв'ю Олександру Демченку, опублікованому на YouTube-каналі "Дмитро Гордон".

"Я думаю, Путін піде зараз на збільшення чисельності військ. До мобілізації технічно й організаційно все готове, а 6 вересня вже не за горами", – зазначив опозиціонер.

Також Гудков повідомив, що має дані щодо того, скільки людей Кремль планує мобілізувати. "Розмах у них майже на 850 тисяч, але вони розуміють, що не виконають це завдання. Але навіть якщо вони мобілізують трохи більше половини, це буде приблизно півмільйона", – сказав експерт.

Подібний крок Путіна може загострити суспільно-політичну ситуацію у Росії, наголосив політик.


Нагадаємо, у Курській області жителі записали емоційне відеозвернення до Путіна: "За кілька годин наше місто було перетворене на руїни".

Останні новини