11 серпня 2024, 16:32

Грозєв розкрив цікаві подробиці подій у Курській області: "Найближчими днями..."

Христо Грозєв підтвердив той факт, що на Заході ніхто не знав про підготовку до СВО у Курській області.

Щоб не сталося витоку інформації, військово-політичне керівництво України зберігало у таємниці плани "звільнення" Курська, повідомив Христо Грозєв. Союзники України нічого не знали про підготовку до операції на території РФ, але коли дізналися, поставилися до цього спокійно та навіть схвально.

Думку Христа Грозєва про СВО у Курській області можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Фахівець у галузі журналістських розслідувань розповів: союзники спершу не вірили, що операція на території Росії може виявитися такою масштабною, але на третю добу після початку СВО вони переконалися у серйозності намірів України.

"Я сам розмовляв з представниками кількох західних країн, які були здивовані масштабом і рівнем підготовки цієї контратаки на території Росії. Першою їхньою реакцією було, що це, швидше за все, якась мінімальна операція, яка має на меті створити напругу серед російського населення, щоб вони зрозуміли ціну війни", - зазначив Христо Грозєв.

Потім журналіст описав, як впливають події у Курській області на ситуацію всередині РФ. Христо Грозєв вважає, що російські олігархи та навіть спецслужби у повній розгубленості від того, що відбувається. Вони спостерігали за подіями на фронті та сподівалися, що Росія планомірно захоплюватиме нові та нові території, щоб потім заморозити війну на цих кордонах, проводячи переговори з новим президентом США. Наразі ситуація змінилася, вже ніхто не розуміє, як і про що можна домовлятися.

"Це має великий дестабілізівний вплив на керівництво Кремля. Найближчими днями, якщо ЗСУ закріпляться на цих позиціях або просуватимуться далі, ми бачитимемо більше хаосу у Росії. Тож це набагато важливіше, ніж здається з боку", - підсумував Христо Грозєв.



Останні новини