11 серпня 2024, 18:30

Черник чесно та відверто розповів, початком чого будуть події у Курській області: "Коректно висловлююсь"

Військовий експерт Петро Черник пояснив, що СВО на території РФ Україні потрібне для сильної позиції на переговорах.

Черник чесно та відверто розповів, початком чого будуть події у Курській області: "Коректно висловлююсь"

Свою розповідь про СВО у Курській області та наслідки цієї операції ЗСУ для Росії Петро Черник почав так: "Для ворога можуть і будуть наслідки. У цьому немає жодних сумнівів. Поки що говорити про стратегічні цілі цієї операції зарано: ми їх побачимо тільки тоді, коли операція завершиться, а вона завершиться однозначно. Але кілька аналітичних фактів ми вже можемо озвучити".

Інтерв'ю Петра Черника для спецпроекту Сергія Мамаєва можна переглянути на каналі YouTube.

Військовий експерт розповів, з якою метою Україна вирішила провести операцію у Курській області: "Момент перший. Відбувається відволікання сил і засобів противника у першу чергу з Харківського напрямку. Вже є підтвердження, що щонайменше 2 тис. осіб піхоти та кілька десятків одиниць бронетехніки точно вже переміщені на Курщину".

"Не забуваємо, і про це треба говорити чесно та відверто, що те, що почалося у Швейцарії (так званий Саміт миру), це не що інше, як початок пошуку виходу з цієї фази бойових дій. Я дуже коректно висловлююсь, бо війну буде завершено по-справжньому лише тоді, коли Російська Федерація повністю розпадеться", - пояснив Петро Черник.

При цьому офіцер ЗСУ загострив увагу на важливому нюансі: "Поки що цього не видно, хоча колапс режиму Путіна може спровокувати саме цей розпад, і, до речі, поразка на Курщині може спровокувати якусь "вежу Кремля" скористатися слабкістю "вождя", а це дуже серйозна слабкість, і вирішать його трансферувати. Тож це покращення наших потенційних переговорних позицій з позиції сили".



Раніше Сирський опублікував фото на тлі карти та однією фразою висловився про бої під Курськом.

Також у Бундестазі прогнозують повалення Путіна через прорив ЗСУ під Курськом.

Нагадаємо, Курську область планували захищати дві бригади РФ, але генерали Путіна припустилися фатальної помилки.


Автор: Петр Черник

Останні новини