13 серпня 2024, 11:50

"Це може мати для росіян катастрофічні наслідки", – Тамар озвучив три сценарії щодо Курської області

Один із сценаріїв розвитку подій у Курській області може бути безпрецедентною подією в історії Європи, вважає ізраїльський військовий аналітик Григорій Тамар.

Точна кількість ресурсів, які Україна може кинути на Курщину, – це, звичайно, військова таємниця, але якщо їх досить багато, то для росіян це може мати катастрофічні наслідки. Про це заявив офіцер армії Ізраїлю у відставці в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

На думку аналітика, є три варіанти розвитку військової операції у Курській області. Перший сценарій найпростіший і полягає у тому, щоб обміняти захоплені російські землі на власні території.

"Друге - це, власне, похід на Москву, про який я говорю вже дуже давно. Погодьтеся, вести з Путіним переговори набагато краще, коли у Кремлі знаходяться українські війська та майорить український прапор", - зазначив Тамар.

Але є ще третій варіант. Військова операція на території РФ насправді може бути спробою ЗСУ зайти у фланг або навіть у тил донецько-луганського російського угрупування. Якщо це станеться, то, можливо, утвориться найбільший котел в історії сухопутних операцій на території Європи, масштабніший, ніж за часів Сталінградської битви, сказав історик.

Останні новини