14 серпня 2024, 10:46

"Я впевнений ..." – Самусь описав ймовірну реакцію Путіна на операцію ЗСУ у Курській області

Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що Путін завдасть масованого ракетного удару по Україні у відповідь на успіхи ЗСУ на території РФ.

"Я впевнений ..." – Самусь описав ймовірну реакцію Путіна на операцію ЗСУ у Курській області

ЗМІ пишуть, що у відповідь на операцію ЗСУ у Курській області Путін може направити на столицю України сотні ракет і "Шахедів" і вдарити по урядовому кварталу. Нагадаємо, після початку подій на Курщині росіяни атакували супермаркет у Костянтинівці, де, на жаль, загинули 14 людей.

Директор The New Geopolitics Research Network Михайло Самусь вважає, що Путін, якого публічно принизили в очах Глобального Півдня, може вдарити величезною кількістю ракет, але не обов'язково по Києву. Про це військовий експерт заявив в інтерв'ю Євгенії Кутновій для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Єдине питання полягає лише у тому, коли він ухвалить це рішення. Я впевнений, що українська ППО посилено готується", – сказав аналітик.

Також Самусь зазначив, що отримані Україною літаки F-16 створили ще один захисний ешелон, при цьому не лише Києва, а всієї України, оскільки вони можуть мобільно реагувати на загрозу крилатих ракет. Тепер не треба чекати, коли ворожі ракети зайдуть у зону діяльності нашої ППО у певному місці. Літаки F-16 можуть здатні вражати ціль у будь-якому районі, що розвантажує інші наші системи, які збивають балістичні ракети.

"Так що у принципі ситуація з ППО у нас покращилася, тому можливість Путіна щодо завдання тих ударів, про які йдеться у ЗМІ, все ж таки зменшилася", – резюмував експерт.


Нагадаємо, Михайло Самусь описав можливий сценарій для України у 2025 році: "У нас є ілюзія..."

Автор: Михаил Самусь

Останні новини