15 серпня 2024, 12:31

У ворога намітилася ресурсна криза: Коваленко вказав на важливий момент у Курській області

З 6 по 14 серпня на території Курщини ЗСУ взяли у полон понад 2 тисячі російських солдатів.

У ворога намітилася ресурсна криза: Коваленко вказав на важливий момент у Курській області

Тільки сьогодні, 15 серпня, стало відомо про спецоперацію Києва, під час якої у полон здалося одразу 102 окупанти, включаючи і "кадировців".

Військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у соцмережі вирішив проаналізувати ситуацію навколо російських військовополонених.

Експерт заявив, що в українських захисників уже закінчується синій скотч і незабаром буде оголошено збір на закупівлю.

Коваленко також заявив, що зараз у полоні перебуває від 2 до 2,5 тисячі військовослужбовців РФ, але здебільшого солдати-строковики.

При цьому не варто забувати, що на території Курщини перебуває до 10 тисяч військовослужбовців ЗС РФ. А виходить, що за майже два тижні боїв у полон потрапило до 25% солдатів армії Путіна. При цьому також невідомо, скільки з цих 10 тисяч стали "200-ми" та "300-ми". Зараз є більш-менш перевірена інформація лише щодо військовополонених.

Найцікавіше, як цього тижня у полон також потрапляли терміновики, а це говорить про те, що Путін так і не прибрав їх із передової. Така ситуація наочно показує, що у МО РФ намітилася ресурсна криза.

Чим більше окупантів здасться у полон до ЗСУ, тим більше шансів, що вже скоро українські військовополонені повернуться додому.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що у СБУ виклали до мережі кадри, на яких можна побачити велику кількість полонених на Курщині.

Нагадаємо, у Міноборони Британії зробили заяви щодо використання ЗСУ їхньої зброї проти окупантів на Курщині.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини