21 серпня 2024, 07:18

На Покровському напрямку у Путіна не все піде за планом – експерти озвучили реальну картину

ЗСУ легше вести оборонні бої на Харківщині, де ширина річки Вовча у деяких місцях сягає 20 метрів, а от на Покровському напрямку ситуація інша.

На Покровському напрямку у Путіна не все піде за планом – експерти озвучили реальну картину

На Донбасі справді дуже багато дрібних річок і водойм, що, навпаки, ускладнює оборонні бої, бо складно розгорнути на цій ділянці велику кількість живої сили та техніки.

Учора, 20 серпня, паблік "Бути Або" виклав на своєму YouTube-каналі ролик про ситуацію на Покровському напрямку.

Також на Донеччині між населеними пунктами великі порожнечі. Так, між Мар'їнкою та Кураховим така порожнеча становить 18 км. Між Очеретиним і Новогродівкою - 20 км, проте на цій ділянці зустрічаються невеликі населені пункти, розташовані вздовж залізниці. Саме цю ділянку фронту ворог подолав із боями за чотири місяці. Більше того, на останній ділянці фронту між населеними пунктами немає великих висот, щоби можна було контролювати просування армії Путіна.

Наразі ворог веде бої у районі Гродівки та Новогродівки. Ці населені пункти противнику доведеться атакувати у лоб. Ширина фронту у цьому районі складає всього 10 км, а отже вся логістика ворога буде під вогневим контролем дронів і безпілотників ЗСУ. Більше того, українські захисники перебувають на висотах у Єлизаветівці та Воздвиженці, а отже ворог повністю буде під обстрілами.

Навіть Z-військори зізнаються, що армія Путіна втрачає дуже багато своїх солдатів не під час бойових дій, а на підході до лінії фронту. ЗСУ завдають ударів по логістиці та противнику, який тільки їде до точки висадки свого десанту.

Однак будь-яке просування росіян вперед на Покровському напрямку дається їм насилу. Так, OSINT-аналітик Нальсіо повідомляє, що з часів Авдіївки та дотепер ворог вже втратив майже 500 танків і більше 900 бронемашин. Але якщо брати лише військову операцію на Покровському напрямку з умовною датою березень 2024 року, то й тут картина у ЗС РФ нерайдужна. Втрати ворога становлять 219 танків і 412 бронемашин. За цей же проміжок часу ЗСУ втратили 40 танків і 44 бронемашини.

Насправді ми бачимо, що всі ці бої даються для окупантів непросто, адже вони ще не почали вести лобові бої за той чи інший великий населений пункт.

Пропагандисти заявляють, що на Донбасі ЗСУ обрали правильну тактику - оборона, а армія Путіна штурмує українських захисників як за часів Бородінської битви - у лоб.

У Новогродівці знаходиться три шахти та промзона, де оборону можна тримати не один місяць. Практично аналогічна ситуація у Селидовому. А ось Покровськ і Мирноград - великі міста з населенням понад 100 тисяч осіб (до подій лютого 2022 року). Для захоплення двох цих міст противнику знадобиться дуже багато ресурсів, як, втім, і для сторони, що обороняється. Головне, щоб Захід не забував постачати Україні військову техніку та боєприпаси.

При використанні матеріалу паблік використовував думки Машовця та Мірошникова.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що Мадяр озвучив реальну картину боїв у Покровському напрямку.

Нагадаємо, на Покровському напрямку у полон ЗСУ потрапив поціновувач пісень українського репера Ярмака.

Автор: Сеть

Останні новини