21 серпня 2024, 10:29

"Це вперше у новітній історії..." – Жданов розповів, яких кардинальних змін чекає у війні

Олег Жданов пояснив, у якому аспекті війни очікує кардинальних змін найближчим часом.

"Це вперше у новітній історії..." – Жданов розповів, яких кардинальних змін чекає у війні

Курська операція ЗСУ має більший політичний характер, ніж військовий. По суті, вона стартувала через те, що війна перетворилася на позиційну. Адже якби навіть Україна всі свої війська сьогодні відправила на Донбас, це тільки вирівняло б фронт і зупинило просування противника, але ми залишилися б на тій же позиції, тому Генштаб ЗСУ зробив асиметричний крок, завдяки якому внутрішньополітична ситуація у РФ почала розхитуватися.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Олег Жданов в ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТИ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ".

"І я чекаю саме на політичні наслідки цієї операції", – заявив військовий експерт.

Завдання українських бійців полягає в утриманні тієї території, яку вони беруть під контроль на території РФ. Це військова ціль операції, а політична – зміна ставлення еліт до Путіна та спонукання їх до якихось серйозних дій.

"Це вперше у новітній історії іноземна армія контролює територію РФ, тож тут я чекаю кардинальних змін", - сказав Жданов.

Також полковник додав, що на Донбасі особливих змін не станеться. Ми так і намагатимемося завдати максимальних втрат противнику, можливо, частково поступаючись нашою територією до певного моменту. Цей момент настане, коли Україна отримає новий пакет військової допомоги та направить його саме на Донецький напрямок.


Автор: Олег Жданов

Останні новини