23 серпня 2024, 11:30

"Україна прийшла – нормально", – Яковенко розвінчав міф про росіян у контексті подій у Курській області

Російський опозиціонер Ігор Яковенко нагадав про одну цікаву особливість населення РФ.

"Україна прийшла – нормально", – Яковенко розвінчав міф про росіян у контексті подій у Курській області

Жителі Курської області зіштовхнулися із ситуацією, в яку потрапили на початку повномасштабного вторгнення мільйони українців. Вони є внутрішніми переселенцями, більше того, побачили, що владі немає жодної справи до їхніх проблем. Про них фактично забули. Але все одно це не призведе до протестів у РФ, переконаний російський опозиційний політик, журналіст, ексдепутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

В інтерв'ю, яке можна переглянути на YouTube-платформі "УНІАН", аналітик заявив, що у свідомості багатьох людей досі живуть міфи про Росію. Один із них - це те, що росіяни підтримують війну та Путіна. Потрібно твердо усвідомити одну просту річ: у тоталітарній країні, якою є сучасна Росія, немає та не може бути ніякої соціології.

"Насправді впродовж кількох століть існування цієї держави, яка веде свій початок із Московського князівства, населення взагалі ніколи не було народом. Ніколи. Не було жодного моменту, коли населення змінювало б владу на виборах, - зазначив Яковенко. - Населення Росії ніколи не було суб'єктом. Воно спокійно ставилося до будь-якої влади як такої. Сталін - значить Сталін, Хрущов - значить Хрущов, Горбачов теж непогано, Єльцин добре. Коли Пригожин прийшов у Ростов, а потім пішов на Москву - нормально. Йому аплодували. Україна прийшла - теж добре, значить будемо жити під українцями".

З цієї причини ніякого протесту у РФ чекати не варто, хоча невдоволення у суспільстві, звісно, є та буде. Але Путін має внутрішню армію, яка за чисельністю більша, ніж та армія, яка воює зараз в Україні. І будь-який протест буде знищений лютішим чином, ніж це було на площі Тяньаньмень (у Китаї - ред.), заявив експерт.


Автор: Игорь Яковенко

Останні новини