23 серпня 2024, 11:52

"Ми ще здивуємося", – Світан розповів, у чому полягає нова тактика Сирського

Сьогодні Україна веде бойові дії на зовсім іншому рівні, ніж навесні, заявив військовий експерт Роман Світан.

"Ми ще здивуємося", – Світан розповів, у чому полягає нова тактика Сирського

Головком ЗСУ Олександр Сирський застосовує тактику тисячі порізів для того, щоб "розсмикувати" росіян. Цілком можливо, що він може відпрацювати і по Придністров'ю, щоб ворог носився з одного краю на інший, перекидав сили та засоби то туди, то сюди, а потім отримав удар у такому місці, про яке ніхто навіть не здогадувався.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новин".

"Навряд чи будуть якісь удари по російських військах в Африці або Сирії, хоча це також можливо, – сказав військовий експерт. – У Калінінграді це цілком імовірно, як і на Далекому Сході, тому що нам потрібно розширювати географію бойових дій".

За словами Світана, Україна у певний момент зайшла у безвихідь у війні, але змогла з неї вийти та почала створювати безвихідь для росіян. Один із них – це Курська операція. І зараз, хоч би що росіяни робили у зв'язку з цим, все гратиме проти них. Якщо вони не перекинуть на Курщину сили, то ми продовжимо там розширюватись, якщо перекинуть, то послаблять свої позиції на Донбасі. Якщо вони говоритимуть про цю проблему, населення буде незадоволене, якщо не говоритимуть, теж отримають обурення.

"Ми ще здивуємося операціям такого роду", - запевнив полковник, а потім ще раз наголосив, що Україна спромоглася вирішити проблеми, з якими зіткнулася навесні.


Як повідомляв раніше Диалог.UA, Роман Світан пояснив, частиною якої багатоходівки може бути операція ЗСУ на Курщині.

Автор: Роман Свитан

Останні новини