2 вересня 2024, 19:02

"Не лише воювати з Україною", – Портніков назвав неочевидну мету Путіна, про яку мало хто говорить

Удари РФ по тилових містах України потрібні Путіну не лише для примусу українців до капітуляції, заявив журналіст Віталій Портніков.

"Не лише воювати з Україною", – Портніков назвав неочевидну мету Путіна, про яку мало хто говорить

Путін робитиме все можливе, щоб реалізувати своє історичне завдання. Кремлівський диктатор хоче перетворити Україну з політичного та національного конкурента Росії на європейського карлика, який, незважаючи на володіння великими територіями, не матиме достатньої кількості населення, тобто, умовно кажучи, РФ хоче не лише воювати з Україною, а й перетворити її з Німеччини у Словаччину. Чим менше населення залишиться в Україні наприкінці війни, навіть якщо Путіну не вдасться завоювати всієї її території, тим кращими будуть позиції РФ у майбутньому світі. Росія хоче здобути над Україною не лише політичну та військову, а й демографічну перемогу.

Таку думку висловив журналіст, письменник і публіцист Віталій Портніков в ефірі YouTube-каналу "ГОВОРИТИ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ".

Для реалізації вищезазначеного історичного завдання Путін і його поплічники вдаються до інтенсивного обстрілу української інфраструктури. Цілком очевидно, що Росія продовжить вживати всіх можливих заходів щодо руйнування наших міст і сіл, щоб спробувати заморозити економіку, обезлюдити населені пункти, створити ситуацію, за якої нові сотні тисяч українців будуть змушені залишати кордони України для виживання у сусідніх країнах.

Росія прагне остаточно утвердитися на пострадянському просторі, а може, і на європейському, як очевидний гегемон.

"Я не впевнений, що Путіну вдасться втілити це бажання у життя, – сказав Портніков, – однак він робитиме все можливе, щоб досягти цієї мети у 20-х, а можливо, і 30-х роках нашого сторіччя”.

Також журналіст додав, що не вважає сили та ресурси РФ достатніми для реалізації такої мети. На його думку, Путін вже довів нереалістичність своїх планів крахом бліцкригу у 2022 році та допустить ще чимало помилок у наступні роки російсько-української війни.

"Проте це небезпечний і серйозний ворог, і нам потрібно готуватися до тривалого протистояння з ним", – наголосив аналітик.


Автор: Виталий Портников

Останні новини